Nieuws
Donderdagavond 7 oktober presenteert Natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje presenteert zijn nieuwste foto-presentatie: Naar buiten in het Binnenveld.
Deze avond wordt gehouden in Partycentrum Floor, Dorpsstraat Lunteren. De aanvang van het programma is om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.
Gratis toegang voor donateurs, vrijwilligers en mensen…, die de Veluwe en het werk van de Jac. Gazenbeekstichting een warm hart toedragen!
Binnenveld
In zijn presentatie over het Binnenveld verteld natuurfotograaf Louis Fraanje, in woord en beeld, het een en ander over het Binnenveld. Dit mooie natuurgebied, ligt tussen Ede, Bennekom, Wageningen, Veenendaal en Rhenen. Boerderijen met weilanden en maisakkers worden afgewisseld met, rijen knotbomen, populieren, elzensingels en hakhoutbosjes. Ook zijn er vogels te vinden van velerlei pluimage die zich hier ook echt thuis voelen.
Afwisselend landschap
Gazenbeekavond
Dwars door het Binnenveld loopt het riviertje de Grift (officieel het Valleikanaal) dit water vormt de grens tussen het Utrechtse en Gelderse deel van het Binnenveld. Het gebied is al eeuwen het werkterrein van de boeren. Nog steeds bewerken zij hun grond, melken er de koeien en houden er vleesvee om een boterham te verdienen. Hierdoor is een afwisselend landschap ontstaan dat aantrekkelijk is voor bijvoorbeeld vogels en in het bijzonder weidevogels, maar ook hazen en reeën voelen zich er thuis.
Kleine wildernis
Meestal is Fraanje ergens te vinden op een hoog-zit of in een schuilhut en wacht dan geduldig wat er komen gaat. Vanaf zijn plekje heeft hij een weids uitzicht over het gebied, waar hier daar verspreid een aantal kleine bosjes liggen. In die bosjes verscholen vindt het ree-wild haar dekking.
(In de serie Naar buiten in het Binnenveld komen ook prachtige beelden voor van de Veensteeg, een groene kathedraal met oude populieren. Helaas is deze mooie steeg ten dode opgeschreven, maar in de serie laat Fraanje deze, als het ware, herleven.