Nieuws
Na de plofkraak op de geldautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat 69 is alleen de sealbagautomaat aan de buitenzijde van het oude pand in gebruik. De bank vervangt de geldautomaat aan de Dorpsstraat 69 niet vanwege de verkoop van het pand. Ze zijn namelijk, juist vanwege die verkoop, al even in gesprek met de gemeente over het vinden van een geschikte locatie voor een onbemande pinbox in Lunteren waar zowel de geldautomaat als de sealbagautomaat in komen.
Flappen_tappen_tijdens_de_Oud_Lunterse_Dag
Oud Lunterse Dag: Het mansen tijdens de ‘Reutemeteut’. (Archieffoto Lunterse Krant)
 
“We hebben natuurlijk geen rekening gehouden met die plofkraak en dachten dus voldoende tijd te hebben om een nieuwe locatie te vinden”, aldus directievoorzitter Geurt Boon. “Het uitvallen van onze geldautomaat komt nu, met de vele vakantiegangers, de zomermarkten en de Oud Lunterse Dag, natuurlijk allerberoerdst uit. Gelukkig denkt de gemeente Ede goed mee. Willemien Vreugdenhil, wethouder gemeente Ede, wil de aanvraag voor de pinbox dan ook snel behandelen.”
 
“Ik weet hoeveel mensen de Oud Lunterse Dag jaarlijks met veel plezier bezoeken”, aldus Willemien Vreugdenhil. “Daarom heb ik Geurt gevraagd of er voor deze dag misschien een mobiele geldautomaat geregeld kan worden. Helaas is dat niet mogelijk, binnen de Rabobankorganisatie is deze niet meer beschikbaar, onder andere vanwege het veiligheidsaspect. Als gemeente streven we ernaar het mogelijk te maken dat er voor de feestdagen aan het einde van het jaar, een goed alternatief is in Lunteren!”
 
Tot die tijd kan iedereen gebruik maken van de geldautomaten van de ABN-AMRO bank aan de Dorpsstraat 49 in Lunteren, de ING bij de Albert Heijn aan de Klomperweg 87 in Lunteren of van de Rabobank aan het Torenplein 2 in Barneveld.
 
“De ABN Amro vult de geldautomaat vaker en dat is erg fijn maar de bewoners van de appartementen bij deze automaat ondervinden wel wat overlast van de extra pinners’, zegt Geurt. “Ik liep pas op de zomermarkt en werd hier over aangesproken. Laten we vooral een beetje rekening houden met elkaar. Misschien juist ook een paar dagen eerder pinnen dan op de Oud Lunterse Dag zelf? Want laten we wel wezen, de Oud Lunterse Dag is echt een dag waarop we samen en met elkaar de wereld een beetje mooier maken. En als geboren Lunteraan ben ik daar hartstikke trots op. Ik wens iedereen dan ook een hele gezellige dag samen!”