Nieuws
Van 5 tot en met 16 februari heeft stichting Tsjernobyl kinderen Lunteren (TKL) gecollecteerd in Lunteren en omgeving. De steun die de stichting ontving van de Lunterse bevolking was overweldigend. Dit drukte zich uit in een fantastische opbrengst van maar liefst € 4.915,00.
 
Met een grote groep enthousiaste collectanten ging de stichting op pad om te collecteren. Het doel was om voldoende financiële middelen te hebben voor het aanstaande project. De combinatie van een gemotiveerde groep vrijwillige collectanten en de vrijgevige inwoners van Lunteren zorgden voor deze fantastische opbrengst. “Dankzij alle vrijwilligers en de betrokkenheid bij de stichting in Lunteren hebben we de financiën voor het aankomende project weer rond gekregen. Ik wil iedereen die meegewerkt en bijgedragen heeft hartelijk bedanken”, aldus Ronald Tamerus, voorzitter van stichting TKL.
 
Wit-rRussische kinderen op gezondheidsstage
Maandag 26 februari stapten vier vrijwilligers van de stichting in de bus richting Welemichi (Wit-Rusland) om 24 kinderen op te halen voor een gezondheidsstage in Lunteren.
Zaterdag 3 maart komt het internationale gezelschap weer aan in Lunteren bij basisschool ‘De Bron’. In een periode van zeven weken sterken ze aan van de straling waaraan deze mensen nog altijd worden blootgesteld in het gebied rondom Tsjernobyl. Nu de financiën rond zijn kan de stichting de kinderen een mooie tijd bieden in Lunteren.
 
Stichting TKL
In 2013 is de stichting gestart om het eerste Wit-Russische project voor te bereiden. De vrijwilligers zetten zich al jaren in voor de gezondheid van de kinderen uit het rampgebied rondom Tsjernobyl. Inmiddels is de stichting een begrip in Lunteren en zijn ze dankbaar voor de projecten die in het verleden mogelijk waren, mede dankzij de steun van de Lunterse bevolking.
 
Heeft u de collecte gemist en wilt u de stichting toch steunen dan kan dat via rekeningnummer: NL81 RABO 0106 7526 26. Wilt u helpen tijdens het project of meer informatie? Mail dan naar info@tsjernobylkinderenlunteren.nl