Nieuws
Zaterdag 20 mei is FC Utrecht de winnaar geworden van het 23e Rabobank Tournament U13 op sportpark De Wormshoef. In de finale versloegen zij Sparta Praag uit Tsjechië met een overtuigende 3-0. In de strijd om de 3e plaats won ADO Den Haag van AFC Amsterdam.
De sportiviteitsprijs werd gewonnen door Brabant United, een samenwerkingsverband tussen Helmond Sport en RKC. De prijs voor de beste speler van het toernooi ging naar Nassef Chourak van ADO Den Haag. Lucas van Ingen van AFC Amsterdam werd verkozen tot de beste keeper van het toernooi.
FC_Utrecht_wint_Rabobank_Tournament_U13
Omdat de toernooicommissie erin geslaagd was een sterk deelnemersveld te organiseren was het niveau van het toernooi erg hoog. In de poulewedstrijden ontstonden daardoor verrassingen. Club Brugge werd al vroeg in het toernooi verbannen tot de verliezersronde. Dit gold ook voor FC Groningen, de winnaar van 2016.
De sfeer was geweldige op een dag met bijna perfecte weersomstandigheden om te voetballen. Met name de meegereisde supporters van het Schotse Aberdeen en Sparta Praag zorgden voor een internationale voetbal ambiance.
De U13 van VV Lunteren verraste in de poulefase nog bijna door de latere winnaar FC Utrecht lang op 0-0 te houden.
Pas in de laatste minuut wist FC Utrecht de wedstrijd naar zich toe te trekken met een doelpunt. VV Lunteren kwam deze tik niet meer te boven en eindigde op de laatste plaats.