Nieuws
Door Henk de Rooy
 
Met ‘Gute Nacht Freunde’ nam Ellen ten Damme zaterdagavond afscheid van ‘haar’ publiek in Lunteren. Vanaf de eerste noot van haar optreden in Natuurheater ‘De Koepel’ tot aan haar laatste toegift, op het podium stond een vakvrouw die het publiek gaf waarvoor ze waren gekomen. Een optreden dat niet onderdeed voor de internationale podia Parijs en Berlijn.
En …, wat een dijk van een stem. Een stem die moeiteloos alle octaven beheerst. Dit werd nog eens versterkt door de locatie. Door de weerkaatsing van omringende bomen kwam haar stem van alle kanten op je af. Alsof jij het middelpunt was in een werveling van muziek en zang.
Ellen_ten_Damme 
Zou Ellen en haar begeleiders geweten hebben waar ze terecht zouden komen? Na afloop zeker wel, want nergens zullen zij een ambiance hebben aangetroffen als zaterdagavond bij ‘De Koepel’. Te midden van de bossen haalde Ellen de podia van Berlijn, Amsterdam, Parijs en noem maar op naar het hoogste punt van Lunteren.
Daar werd het een optreden die de 450 bezoekers (uitverkocht) als iets persoonlijks ervaarden. Alsof zij persoonlijk op het feestje van Ellen waren genodigd. Dit is de kracht van Theater ‘De Koepel’, door de beslotenheid van het omringende bos werd het een intiem feest. Hoe dicht kun je bij een topartieste, een wereldster komen?
Ellen_ten_Damme2 
Met muziek uit haar theatertour 2018 ‘Paris-Berlin’ veroverde Ellen het publiek. Edith Piaf, Yves Montand en Marlene Dietrich zij kwamen voorbij maar ook van Nina Hagen en Kate Bush. Van de chansons uit de jaren ’20, ’40 en ’50 tot aan die van vandaag, het ging in als in een wervelwind voorbij. Intens, rauw soms, ingetogen en dan weer een explosie van octaven. Kortom wat een vakvrouw, wat een optreden!
Ellen_ten_Damme_1 
Ellen ten Damme in Natuurheater ‘De Koepel’, hoe hoog kan de koepelcommissie de lat leggen! Wie wordt het volgende jaar? ABBA soms? Naar verluidt zijn zij weer de studio in gedoken!