Nieuws
Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Het overkomt elk jaar 15.000 à 16.000 Nederlanders. Zorg er voor dat u dan niet hulpeloos toekijkt. Reanimeren kan idereen vanaf 14 jaar leren.
Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, bent u voorbereid. In vier uur leert u een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook leert u de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken. Dit laatste heet ‘defibrilleren’.
De instructeur is in het bezit van een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Uw instructeur leert u reanimeren en defibrilleren op een oefenpop met een AED-trainer.
 
U ontvangt het lesboek: ‘basale reanimatie inclusief AED’. Na de cursus ontvangt u een officieel diploma van de Hartstichting. Geadviseerd wordt om jaarlijks een herhalingsles te volgen om zo de vaardigheden en kennis op peil te houden.
 
De Reanimatiepartners van de Hartstichting zijn vrijwilligers. Er is geen winstoogmerk, dus de cursuskosten zijn laag: 25 euro.
Op 1 en 15 maart is er weer een opleiding in het Westhoffhuis Dorpstraat 28 Lunteren.
Opgeven en vragen: www.EHBOLunteren.nl. Mevr. M.A. Borggreve Tel: 0318-48 38 19.