Nieuws
 Dinsdag 5 juli was het gezellig druk tijdens de eerste zomer inloopochtend in de Mulderschuur.
De Lunterse goudsmid, Ferry van Hoorn van de Goudsmederij, was op uitnodiging aanwezig om te vertellen over zijn vak.
Edelsmid_bij_inloopochtend_Mulderschoor
Hij vertelde over de bijzonderheden van zijn vak en hoe hij als kleine jongen al bij zijn opa in de juwelierszaak de kneepjes van het vak afkeek. Het was ook leuk om te horen dat hij al op de lagere school ringetjes maakte voor de meisjes uit zijn klas.
Ferry vertelde over het hoe en wat van goud. Zo vertelde hij dat het oudste gouden voorwerp dat gevonden is, stamt uit 4500 voor Christus en dat het tot 2600 voor Christus duurde tot men gouden sieraden ging maken. Verder vertelde hij dat er 18.000 kilo erts en grond moet worden verwerkt voor iedere gouden ring van 10 gram.
De goudvoorraad is nog lang niet uitgeput. Er wordt jaarlijks nog 1,5 miljoen kilo goud gewonnen. Ferry liet nog diverse foto’s zien van schitterende sieraden die door hem zijn gemaakt.
De tijd vloog voorbij en de 10-15 minuten die er doorgaans wordt gesproken werd al gauw een half uur en nog was Ferry niet klaar met vertellen.
De gasten vonden het heel interessant en hadden na afloop nog veel vragen voor Ferry. Iedereen was heel enthousiast over de veelheid aan informatie en de leuke manier waar op het werd gebracht. Er werd teruggekeken op een interessante en gezellige ochtend in de Mulderschuur.
Tijdens de zomer worden er op zes dinsdagen extra activiteiten georganiseerd. Er zullen verschillende sprekers komen en er wordt u een traktatie aangeboden door de Lunterse middenstand.
Zij ondersteunen ons initiatief met het aanbieden van een koekje bij de koffie of een hartige versnapering bij een glaasje sap. U benet elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom.
Ferry van Hoorn Edelsmid in hart en nieren vindt u aan de stationsstraat 37 te Lunteren.