Nieuws
Het was net na de oorlog, in 1945, toen Gijsbert van Harn een keuze moest maken. Zijn vader had een boerenbedrijf waarin Gijs van Harn bij kon gaan werken. Maar zijn gezondheid en de liefde voor techniek trokken hem een andere kant op.
,,Mijn vader had niet zo’n sterke gezondheid, dus werken op de boerderij ging niet’’, vertelt zoon Willem van Harn, een van de huidige eigenaren van het bedrijf. ,,Maar daarbuiten vond hij techniek ook gewoon mooi. Hij is begonnen met het sleutelen aan tractoren. Totdat hij met een vrachtrijder mee kon rijden naar de automarkt in Utrecht. Daar kwamen veel handelaren samen en kocht hij auto’s om daar vervolgens hier in Lunteren weer een mooie ”verkoop auto” van te maken. En zo is uiteindelijk het autobedrijf ontstaan wat zich in 1947 liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel.’’
 
Gijs van Harn was een bedrijf begonnen in een opkomende markt. In de jaren die volgden ontwikkelde de techniek zich snel en konden steeds meer mensen het zich veroorloven om een auto aan te schaffen. Het autobedrijf groeide snel. Gijs van Harn was dan ook blij dat zijn zoons van jongs af aan bij hem in het bedrijf wilden werken en dat zij in 1987, precies veertig jaar nadat Van Harn zich inschreef bij de Kamer van Koophandel, het autobedrijf wilden overnemen.
 
,,Uiteraard voldoen we aan alle eisen die anno 2018 aan een universeel autobedrijf gesteld mogen worden. We zijn al 52 jaar lid van de BOVAG, Gijs en Stefan zijn beide monteur en APK keurmeester waarbij Gijs ook de auto in- en verkoop waarneemt. Willem doet de in- en verkoop en onderhoud van caravans. Uiteraard hebben we uitlees apparatuur, gereedschap, techniek en kennis in huis om iedere auto en caravan in topconditie te houden of te brengen. En als je het hebt over de filosofie van mijn vader, dan heb je het eigenlijk gewoon over; wat gij niet wilt dat u geschiedt….. Gewoon doen wat er van je verwacht mag worden.
 
En zo denkt ook de derde generatie Van Harn erover die sinds 1 november van dit jaar zijn intrede in het bedrijf heeft gedaan. ,,Stefan is een sociale vent’’, zegt Willem van Harn. ,,Die jongen heeft de afgelopen vijf jaar keihard bij een collega gewerkt. Hij heeft zich bewezen en heeft veel ervaring opgedaan. Daar heeft hij ook zijn vak diploma’s en zijn APK keurmeester gehaald. Over een paar maanden hoopt Stefan zijn opleiding technische specialist af te ronden. We zijn er heel blij mee dat hij nu bij ons wil komen werken. Stefan gaat niets uit de weg, bedrijfsbussen SUV en campers zijn in onze werkplaats ook van harte welkom Of de geschiedenis zich gaat herhalen? Tja, dat is de vraag. Stefan is de enige in de familie die wil sleutelen. Als hij het bedrijf op termijn wil overnemen, dan zal er wel iemand bij moeten komen. Maar gelukkig is het nog niet zover. Eerst hopen we nog een flink aantal jaren met z’n drieën heel veel klanten blij te maken’’, spreek Van Harn tot besluit zijn wens uit.