Nieuws
Zaterdag 10 februari werd in Ochten de finale schooldammen voor welpen en pupillen gehouden. Er deden totaal 128 kinderen mee uit heel Gelderland aan deze twee finales.
De_Wegwijzer_ook_door_naar_de_halve_finale
Het team van ‘De Wegwijzer’ aan de damborden
 
In de Gelderse finale begon ‘De Wegwijzer’ uit Lutneren uitstekend door te winnen met 6-2 van de’ Ichtusschool’ uit Putten. Drie winstpartijen van Jonathan, Evita en Wiljan zorgde voor deze overwinning. In de tweede ronde werd er netjes 4-4 gespeeld tegen het viertal van de ‘Eben-Haërschool’ uit Bennekom.
Hierna moest ‘De Wegwijzer’ aantreden tegen de koploper ‘De Bonteburg’ uit Silvolde. De school uit Silvolde versloeg via een paar mooie openingzetjes het Lunterse team met 8-0. De vierde en vijfde ronde werd er ook verloren van ‘Propschool’ 1 en 2 met 8-0 en 6-2. De zesde ronde werd er geloot tegen ‘Dummy’ en dat betekende een 8-0 overwinning.
Hierdoor konden de dammers even een frisse neus halen en dat was ook even nodig na alle zware damwedstrijden.
 
In de laatste ronde moest er gewonnen worden van ‘De Rietgors’ uit Leuvenheim om zeker te zijn van plaatsing voor de halve finale van Nederland.
Alle vier de dammers van ‘De Wegwijzer’ wonnen hun partij, waardoor er met 8-0 werd gewonnen van ‘De Rietgors’. Door deze mooie overwinning eindigde het vijftal van ‘De Wegwijzer’ op een twaalfde plaats van Gelderland (21 april).
De spelers die voor dit mooie succes zorgde waren: Jonathan Harskamp, Evita Soetendaal Wiljan Heijkamp, Stefan van den Brink en Corné Goor.
 
Programma D.E.S.
Zaterdag 17 februari is er de laatste ronde van de bondscompetitie.
D.E.S. 1 kan bij winst tegen Nijverdal kampioen worden van de landelijke hoofdklasse A. Het zal dus een spannend dammiddagje worden in Lunteren.
Het tweede tiental kan aantreden tegen DIOS- Eureka uit Brunssum. Dit team kan ook nog kampioen worden in de eerste klasse. De wedstrijden beginnen om 12.00 in De Schuifeldam.
De ontknoping van beide wedstrijden wordt tussen 16.00 uur en 17.00 uur verwacht.