Nieuws
Het is donderdagochtend, 18 januari. Buiten laat een zware westerstorm zich gelden. Terwijl letterlijk het dak (lichtkoepel) van ‘de Triangel’ eraf gaat, gaan Klazien en Elsemarie ook uit hun dak.
Op het hoogtepunt van de storm, vieren de beide directieleden van de Lunterse basisschool ook een hoogtepunt. De Triangel was die ochtend ‘Excellent’ geworden.
Hiermee schaart de school zich onder een excellent groepje basisscholen. Van de ruim 6500 basisscholen in Nederland, dragen er slechts 83 het predicaat ‘Excellent’. In de gemeente Ede is ‘de Triangel’ de enige basisschool.
De_Triangel_is_Excellent 
Maandagochtend kwam een delegatie van de beoordelingscommissie naar Lunteren. Bij hen had ook de Edese wethouder Weijland zich gevoegd.
In de aula van de school werd vervolgens een feestje gebouwd. Met in de hoofdrol drie jarige leerlingen, Jari, Anouk en Justen. Zij ontvouwden onder meer de speciale vlag van ‘Excellente School’.
De_Triangel_is_Excellent_2 
Continu proces
Om deze titel te kunnen bemachtigen is ‘de Triangel’ van ver gekomen. Het is nog maar tien jaar geleden dat de school als middelmatig te boek stond. “We zijn sindsdien met elkaar aan de slag gegaan. Welke keuzes gaan we maken? Wat is belangrijk voor de school? Hoe gaan we met elkaar om?”
“We hebben ingezet op het ontwikkelen en stimuleren van talenten bij kinderen en bij de leerkrachten. Wat werkt wel en wat niet? Het is een continu proces.”
Klazien en Elsemarie geven aan, dat het een voortdurende ontwikkeling is, waarbij iedereen van de school betrokken is. Bestuur, directie, MR, team, ouders en natuurlijk de kinderen. Het speerpunt van de school sociaal-emotionele ontwikkeling zit dan ook in de haarvaten van de Triangel!
 
Juryrapport
De jury gaf aan: “Onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en resultaatgerichtheid van de bijgewoonde activiteiten op sociaal emotioneel gebied. Daarnaast ook van de wijze waarop de leerlingen van jongs af aan leren om elkaar op een open, welwillende en behulpzame wijze te bejegenen. Dat gold ook voor de openhartige, constructieve en respectvolle manier waarop leerlingen over gevoelens en onderlinge verschillen met elkaar en met de leraren communiceren”.
Samenleving vorm geven
Om het predicaat 'Excellent' te bemachtigen moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bovendien op een of ander manier uitblinken. Sommige scholen vallen op door hun uitmuntende samenwerking met hun buurt. Andere snijden hun onderwijs uitzonderlijk goed toe op hun leerlingen. Weer andere hebben bijzonder inspirerende leerkrachten. De Triangel heeft niet alleen inspirerende leerkrachten, maar is ook een fantastische school waar leerkrachten, leerlingen en ouders op een fantastische wijze met elkaar de samenleving vorm geven.