Nieuws
Je gaat met de klas naar het Binnenhof en je ontmoet de koning. Dat overkwam meester Sander en juf Ingrid met de kinderen van groep 7-8 van De Sprong op woensdag 31 oktober.
Koning Willem-Alexander had met koningin Maxima afscheid genomen van de vicevoorzitter van de Raad van State. Net op het moment dat het koningspaar het gebouw verliet op het Binnenhof, waren de kinderen daar aanwezig.
Menno: “Het was gaaf om de koning en de koningin van zo dichtbij te zien.”
Romée en Daniel vonden het leuk om naar het Binnenhof te gaan.
 
De_Sprong_ontmoet_de_koning_en_koninginGroep 7-8 van De Sprong bezocht het gebouw van de Tweede Kamer en woonde een deel van een vergadering bij. Zowel Romée als Quincy en Daniel vonden het bezoek aan de Tweede Kamer leuk: “In klas hebben we over de Tweede Kamer gepraat. Het is leuk en leerzaam om in het echt te zien hoe de Tweede Kamer werkt.”
In Madurodam richtten de kinderen een eigen politieke partij en werd er een begroting opgesteld. Het was niet alleen een leerzame dag, maar ook een dag met mooie onverwachte gebeurtenissen.
De_Sprong_ontmoet_de_koning_en_koningin_1
Jeroen en Luca: “Het was bijzonder om een debat in de Tweede Kamer te zien. Het bezoek aan Madurodam was zeker de moeite waard.”
Ook Nikki heeft van deze dag genoten: “Het was een mooie ervaring. Ik vond het leuk om met de tram te reizen.” Bart sluit zich hierbij aan: “Het was een leuk cultuuruitje. Niet alleen de tramrit was leuk, maar ook het reizen met de trein.”