Nieuws
Leerlingen van ‘De Bron’ in Lunteren zetten zich in voor kinderen in extreme armoede.Tijdens de ‘wc-week’ van ‘Compassion’ zamelen de leerlingen geld in door de verkoop van wc-rollen. De opbrengst gaat naar het fonds ‘Medische Zorg van Compassion’.
 
Elk jaar sterven ruim 760.000 kinderen in ontwikkelingslanden aan diarree. Dat zijn elke dag 2.100 kinderen, oftewel ruim 80 volle schoolklassen per dag. En dat terwijl diarree eenvoudig te voorkomen is. Met meer voorlichting aan ouders, investering in goede sanitaire voorzieningen en hulp aan zieke kinderen kunnen veel levens gered worden.
 
Tijdens de wc-week leren de leerlingen van De Bron niet alleen dat hygiëne voor henzelf belangrijk is, maar zeker ook voor kinderen die opgroeien in extreme armoede. Een leerzame en vooral ook leuke week. De leerling die de meeste wc-rollen verkoopt, mag de felbegeerde Gouden Pleeborstel als trofee in ontvangst nemen.
 
Over Compassion
Compassion is een christelijke hulporganisatie die kinderen een kans biedt op een leven zonder extreme armoede. De organisatie helpt zwangere moeders en pasgeboren baby’s, kinderen en studenten. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,7 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl