Nieuws
Op 15 februari slaagde Danny van Capelleveen voor zijn bromfietsexamen!
Niet heel bijzonder misschien, maar om hiervoor te slagen, moest hij eerst zijn theorie-examen halen. Ook dat klinkt logisch, maar Danny heeft nooit kunnen leren lezen en schrijven.
Danny_int_Bijzonder
Een dolblijde Danny met zijn rijinstructeurs.
 
Toch wilde hij zo ontzettend graag zelfstandig op een snorfiets rijden!
Zo meldde hij zich met zijn moeder bij Jaap Speelziek Opleidingen in Ede. Samen met instructeur Arjan Houtman ging hij aan de slag met de theorie voor de bromfiets. Alles werd mondeling gedaan in individuele bijeenkomsten op kantoor. Nadat alle leerstof was doorgenomen, oefende Danny met bromfietsexamens via het digibord. Thuis oefende hij met zijn moeder ook. Zijn moeder had bij de eerste les al verkeersborden uitgeprint. Danny nam deze mee naar de theorielessen. Later maakte zijn moeder de verkeersborden met paperclips aan elkaar tot een soort vliegengordijn. Danny oefende thuis ook vaak, waardoor hij zijn kennis over de voorrangregels kon vergroten. Hierbij is zijn schoonzus ook een enorme stimulatie geweest.
 
Na enige tijd begon een en ander vruchten af te werpen. De oefenexamens eindigden met een voldoende resultaat. Na afloop van het oefenexamen kwam Danny met de nagekeken antwoorden en met het voldoende resultaat terug naar zijn moeder die in de hal aan het wachten was. Het was zo leuk, vertelt Arjan, dat Speelziek-collega’s en ook anderen, die in de hal aanwezig waren, allemaal hun trots uitten naar Danny.
 
Na enkele keren een mondeling examen te hebben afgelegd bij het CBR, slaagde Danny voor zijn theorie-examen bij de derde keer.
Arjan zegt: “Nooit eerder heb ik een leerling gezien met zo’n enorme motivatie. Ik ben zo blij voor Danny dat hem dit gelukt is, mede door het doorzettingsvermogen van hem en zijn moeder. Ik ben echt heel trots op Danny!”
Na het theorie-examen moest Danny nog zijn praktijkexamen doen. Hierin werd hij begeleid door Berry van Essen.
Toen was de praktijk aan de beurt. Danny was al niet meer onbekend voor instructeur Berry van Essen, want meerdere keren voor het behalen van de theorie was hij al bij Berry langs geweest om te vertellen dat hij na zijn theorie-examen naar hem zou komen voor zijn praktijkexamen.
Later was het zover. De eerste les op een bromfiets. Ja, want als je snorfiets wil gaan rijden moet je het wel op het examen op een bromfiets kunnen laten zien, met alle regels van de bromfiets.
 
Dus eerst op een leeg terrein begonnen om kennis te maken met de bromfiets. Al snel kwam er een lach op zijn gezicht die haast niet in de helm paste. En zo kwamen er oefeningen bij, zoals toeteren, richting aangeven en remmen. Les na les ging het beter en werd het leuker en leuker, want dit ging Danny lukken! Dus toen rotondes, gelijkwaardige kruispunten, uitritten, van bromfietspad naar rijbaan en andersom! De ene high five (in de vorm van een boks) na de ander werd gedaan. En uiteindelijk na dit allemaal zelfstandig te kunnen, was hij klaar voor examen.
 
15 Februari was het zover. Examen.
 
Voor het examen waren best wat spanningen, maar Danny voelde zich er klaar voor en ging zelfverzekerd de examenruimte binnen.
Na het gesprek met de examinator op pad gegaan om te laten zien dat Danny veilig met de bromfiets door het verkeer kan.
En bij terugkomst was de examinator overtuigd dat Danny dit alleen aankan!
HET IS HEM GELUKT!