Nieuws
Door Maggie Blotenburg
 
November betekent een druk programma voor de paardrijclub ‘de Lunaruiters’ in Lunteren.
Deze maand vindt van 7 tot 24 november verschillende wedstrijden plaats met betrekking tot het concours ‘Het Lunters vrouwtje’.
Concours_Het_Lunters_Vrouwtje 
De prijswinnaars bij de Lunaruiters.
 
De springwedstrijd voor paarden heeft de spits afgebeten. Van 7 tot en met 10 november startten zij het concours met de springwedstrijden. Op zaterdag 10 november vond hiervan de finale plaats.
In de klasse Z mocht Guido Jan Schomaker met zijn paard Electrix Toltien de eerste prijs in ontvangst nemen. Gevolgd door Erwin de Bruin met zijn paard Bon Ami in de klasse M. Amazone Esmee Oosterloo wist samen met haar paard Shakira in de klasse L de eerste plek te behalen. De klasse B werd gewonnen door Steven van Roekel met zijn paard Jorinetta.
 
Voor de zesde keer dit jaar vond op de zaterdag ook ouder-kind springen plaats. Een duo rijdt dan om de beurt het parcours zo snel mogelijk. Vaak bestaan de duo’s uit ouders en kinderen maar ook andere combinaties komen voorbij. De winnaars van het ouder-kind springen waren bij de 30 centimeter de pas zevenjarige Charlène Baan met Pasja samen met ‘ouder’ Daniëlle van Harskamp met Gently. Gezamenlijk hadden zij een tijd van 68.29 seconden! In de categorie 50/80 centimeter hebben Danique Versteeg met OR Durango samen met Erik Roor met Kapirossi een tijd van 66,09 seconden neergezet. Wat hen de winnaar maakt van de categorie 50/80 centimeter.
 
De dressuurwedstrijd voor paarden start volgende week. Van 14 tot 17 november zullen deze wedstrijden plaats vinden met op zaterdag 17 november de finale.
Springen voor pony’s zullen het concours afsluiten met wedstrijden op 23 en 24 november. 24 november vindt hiervan de finale plaats.