Nieuws
Vrijdagavond 3 november en zaterdag 4 november organiseerde RV en PC De Nieuwe Heuvel voor de vijfde keer het clubkampioenschap pony’s. Het kampioenschap vond plaats op de thuisbasis van de vereniging, manege De Nieuwe Heuvel te Lunteren. Vrijdagavond werd er gesprongen en op zaterdag werd het onderdeel dressuur afgewerkt.
Clubkampioen springen werd Jolie van Wijngaarden. Clubkampioen dressuur werd Regina van Bakel, die daarmee haar titel van 2016 prolongeerde. Een speciale aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan de achtjarige Manouk Korteweg.
 
Clubkampioenschap
Het onderdeel springen vond vrijdagavond 3 november plaats. Er werd een klassiek springparcours gereden op strafpunten en tijd. Het parcours werd door een erkende springjury op rijstijl beoordeeld. De dressuurwedstrijd vond zaterdag 4 november plaats. Er werd in handicap gestreden in de klassen B tot en met L2.
Clubkampioenschappen_2017_ponyclub_de_Nieuwe_Heuvel 
Clubkampioen springen werd Jolie van Wijngaarden met haar pony Zonnetje. Deze combinatie realiseerde een foutloze rit. De rijstel werd door de jury beoordeeld met cijfer 77,50. Net als vorig jaar werd Regina van Bakel met haar Fries Gaye clubkampioen dressuur. Zij reed een gemiddelde score van 64,66% in de klasse B.
Een speciale aanmoedigingsprijs was er voor de pas achtjarige Manouk Korteweg.
 
RV en PC de Nieuwe Heuvel
Rijvereniging en ponyclub De Nieuwe Heuvel is een bij de hippische sportbond KNHS aangesloten rijvereniging met ongeveer 200 rijdende leden. Thuisbasis is manege
‘De Nieuw Heuvel’ te Lunteren. De vereniging is opgericht op 28 oktober 1978 en heeft tot doel “het beoefenen of doen beoefenen van de paarden- en ponysport in verenigingsverband”, onder andere door het geven van lessen en training.
 
Uitslag clubkampioenschap pony’s 2017
Uitslag dressuur:
1. Regina van Bakel - Gaye - 66,83% (B)
2. Max Goedegebuure – Ulrike van de Hymnehoeve– 63 % (B)
3. Thirza Korteweg – Gup – 63% (B)
 
Uitslag springen:
1. Jolie van Wijngaarden – Zonnetje, foutloos - 77,5 stijlpunten (80 cm)
2. Daphne van Hasselaar– Irene, foutloos, 76,5 stijlpunten (60cm)
3. Dina Mattijssen – KCT’s l’Espoir, 4 strafpunten – 71 stijlpunten (80 cm)