Nieuws
De deelnemers aan het hardloopevenement ‘Rondje om de Koepel’ hebben met elkaar geld bijeen gerend voor het ‘Sclerodermiefonds’ en voor ‘Dagbehandeling De Valk’. Vorige week zijn de cheques overhandigd.
Cheques_Rondje_om_de_Koepel
Linda van de Vliert is blij met de cheque voor het Sclerodermie Fonds.
 
De organisatie van het ‘Rondje om de Koepel’ heeft aan beide goede doelen een cheque van € 500,-- uitgereikt.
In het praatje bij de uitreiking werd een link gelegd tussen het hardloop evenement en beide goede doelen. De verbindende schakel is: bewegen.
Patiënten met sclerodermie ontbreekt het aan de energie om te kunnen rennen. De behandeling van deze aandoening staat nog in de kinderschoenen waardoor het perspectief voor mensen met sclerodermie ongunstig is. De bijdrage van het ‘Rondje om de Koepel’ wordt besteed aan onderzoek naar de ontwikkeling van effectieve behandelmethoden.
Cheques_Rondje_om_de_Koepel_1
De cheque is in handen gekomen van ‘Dagbehandeling De Valk’.
 
In De Valk biedt Norschoten aan mensen met Parkinson dagbehandeling. Bewegen neemt daarbij een belangrijke plaats in. Naast de fysioruimte en een wandelcircuit heeft ‘Dagbehandeling De Valk’ een jeu de boules baan. Met het geld van de hardlopers wordt rond de baan bestrating aangebracht en een parasol gekocht om de spelers uit de zon te houden.
Voor de uitreiking hadden alle cliënten van ‘Dagbehandeling De Valk’ zich opgesteld langs de jeu de boules baan, de cheque werd onder luid applaus door de medewerkers in ontvangst genomen.