Nieuws
De heer L. Bloemert, heeft op zaterdag 9 september de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Burgemeester L.J. Verhulst reikte voorafgaand aan de prijsuitreiking van het ‘Lunters Daagje Peerdsturen’ de medaille en de daarbij behorende oorkonde uit.
 
Het gemeentebestuur van Ede heeft de heer Bloemert deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet voor stichting ‘Peerdsturen’ en stichting ‘De Dijkbloazers’, hetgeen ten gunste komt van de Edese samenleving.
 
Bert Bloemert heeft een passie voor de paardensport en is al meer dan twintig jaar van grote betekenis voor de jaarlijkse menwedstrijd ‘Lunters Daagje Peerdsturen’, waardoor er een succesvol evenement is ontstaan in de zandgroeve nabij de Goudsberg in Lunteren. Sinds de oprichting van de stichting ‘Peerdsturen’ is hij secretaris.
 
Mede op zijn initiatief is de stichting “De Dijkbloazers’ in Lunteren opgericht en is hij voorzitter geworden. Daarnaast heeft hij plaatsgenomen in het bestuur van de federatie van Gelderse midwinterhoorngroepen, die zich inzet voor zowel het behoud van het bouwen van een midwinterhoorn als het midwinterhoornblazen om te bereiken dat deze traditie beschouwd en beschermd wordt als immaterieel erfgoed.