Nieuws
Aan de zuidzijde van Lunteren is onlangs het startsein gegeven voor de bouw van een bijzonder complex met 11 koopappartementen en 16 huurappartementen.
Tientallen kopers en andere belangstellenden waren van de partij om de officiële handeling bij te wonen. De koopappartementen zijn op één na alle verkocht, zo meldde Heijmans-directeur Erik Vos.
Feestelijke_start_Bouw_laatste_fase_Zandscheer_Lunteren 
De huurappartementen bouwt ontwikkelaar Heijmans Huizen B.V. in opdracht van Woonstede Ede. Deze woningen zijn voor elke doelgroep toegankelijk, maar in het bijzonder geschikt gemaakt voor mensen die (extra) zorg nodig hebben. Die zorg wordt geleverd door Opella, de zorginstelling die in Lunteren een vestiging heeft met de naam De Honskamp. Vanuit deze vestiging wordt het appartementencomplex voorzien van zorg op maat.
 
De officiële start werd een gezamenlijke actie van Marian Teer, directeur van Woningcorporatie Woonstede en Willemien Vreugdenhil, wethouder van de gemeente Ede. Wethouder Vreugdenhil memoreerde aan het feit dat Lunteren momenteel volop in beweging is als het om nieuwbouw gaat.
,,Er wordt hier veel gebouwd. Dat is mooi om te zien. Zeker als er gebouwd wordt met als doel om mensen langer thuis te laten wonen,'' doelde ze op de zorgfaciliteiten die beschikbaar zijn bij dit appartementencomplex.
Marian Teer wenste de bewoners veel woonplezier toe in dit mooie stukje Lunteren.
Hierop gingen Marian Teer, Willemien Vreugdenhil en Erik Vos samen aan de slag om bij wijze van startsein een eerste muur te metselen op de fundering. De kou dreef de bezoekers daarna al snel weer in de speciaal voor dit doel aangeklede bouwkeet waar de verwarming brandde en waar de genodigden getrakteerd werden op oliebollen.
 
Deze laatste fase van complex Zandscheer wordt naar verwachting nog voor de zomer van 2017 opgeleverd. De woningen zijn verkocht door de makelaars Maaike van Doorn uit Lunteren en door Koudijs Makelaars in Barneveld.
 
 
Woensdagmiddag werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de laatste fase van Zandscheer in Lunteren.