Nieuws
2018 gaat de boeken in als een mooi jaar. Het aanhoudend mooie weer bracht veel mensen naar het water. Met bijna 44.000 bezoekers belandt het jaar in de top drie van drukstbezochte jaren.
Bosbad_Lunteren_kijkt_terug_op_geweldig_jaar 
Het hoge bezoekersaantal is niet het enige goede nieuws. Na gezondheidsproblemen in 2017 was Hans Kars dit jaar in staat om weer helemaal mee te draaien. Langs het bad was er een nieuw gezicht. Voormalig bovenste beste burger Cees Roelofsen trad aan als vervanging van Dirk van de Starre en beleefde zijn eerste seizoen als badmeester. Met deze bezoekersaantallen werd dat meteen een vuurdoop. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd het een topjaar, dat zonder grote ongelukken is verlopen. Een hoogtepunt werd gevormd door de zwemvierdaagse waar 125 mensen aan deelnamen.
 
Betrokkenheid
Dat de burgers van Lunteren en omstreken Het Bosbad een warm hart toedragen werd duidelijk door de actie Ede Doet. Het Bosbad bleek het populairste Lunterse doel voor deze actie. Een eerste actiedoel van 10.000 euro voor vernieuwing van het toiletgebouw en het invalidentoilet werd al snel gehaald. Een tweede actiedoel van 4.000 euro werd al even enthousiast gedoneerd door de betrokken bevolking. Dit bedrag is geïnvesteerd in spelattributen. Inmiddels is een nieuwe actie gestart waarbij het Bosbad geld wil inzamelen voor zonnecollectoren. Deze collectoren kunnen dan in de toekomst op een klimaatneutrale manier bijdragen aan de verwarming van het water.
 
Veel dankt het Bosbad aan de Stichting Vrienden van het Bosbad. Zij coördineren onder andere de acties rond Ede Doet. Het is dus mede aan De Vrienden te danken dat het toiletgebouw en het invalidentoilet zijn vernieuwd, dat er veel schilderwerk is verricht en dat de plantenbakken afgelopen seizoen prachtig waren gevuld.
 
Ondernemers
Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van enkele Lunterse ondernemers, die het Bosbad graag even in het zonnetje zet. We noemen aannemer Gijs van den Elskamp die de renovatie van de toiletgebouw en invalidentoilet zorgvuldig heeft uitgevoerd. Ook de oprit, die door boomwortels lastiger begaanbaar werd, is door de aannemer weer strak gemaakt. Daarnaast bedankt het Bosbad Wim Koudijs en Gerrit van der Vlist van K&V schilderwerk, die geheel pro deo het schilderwerk boven de kleedhokjes ter hand hebben genomen. Bloemisterij Flora stelde gratis de planten ter beschikking die nu de entree en perken opsieren terwijl de COOP de opbrengst van de statiegeld donatie actie ten goede deed komen aan het Bosbad.
 
Financieel
Goede samenwerking was er ook via Sport Service Ede, het platform waarin de drie zwembaden in de gemeente Ede contacten onderhouden. In een periode van personeelstekort stelde De Peppel tegen kostprijs personeel beschikbaar. Ook bij bijscholing en BHV werd gezamenlijk opgetrokken waardoor de kosten laag zijn gebleven.
 
Het afgelopen jaar was het eerste jaar onder het nieuwe contract met de gemeente. Nadat in 2017 het langlopende contract afliep wordt er nu jaarlijks een bijdrage bij de gemeente aangevraagd. Dankzij de bijdragen van de bevolking, het goede zwemseizoen en de bijdrage van de gemeente heeft het Bosbad het jaar financieel positief kunnen afsluiten en ligt het zwembad er weer verzorgd bij.