Nieuws
Halverwege Ede, aan de Lunterseweg 57, kan men terecht voor een delicatesse onder het vlees: Blank Kalfsvlees.
In de automaatruimte van de fam. Minnen, is een speciale koel- diepvries eenheid geplaatst voor de verkoop ervan. Zij zijn de tweede fam. die op deze wijze blank kalfsvlees verkoopt. In het Friese Burgum ging met de Lunterse familie voor.
 
“We hebben een kalver opfokbedrijf en wilden het echte blanke kalfsvlees via onze automaat verkopen. We zijn in Friesland gaan kijken hoe ze het daar deden en dat sprak ons aan. Sinds kort kunnen klanten in de automaatruime ook terecht voor echt blank kalfsvlees.”
“En …”, geeft Minnen aan: “alles is vers, vandaag geslacht en ook vandaag bij ons in de automaat. Op de gevacuümeerde verpakkingen staat de prijsdatum.”
 
Aangegeven wordt dat blank kalfsvlees uit Nederland voor 95% voor de export is bestemd. Slechts een kleine 5% is bestemd voor de binnenlandse markt.
De consument is dus onbekend met dit werkelijk heerlijk mals stukje vlees met een laag vetgehalte. Daar wil de fam. Minnen wat aan doen.
Een eigen website is in de maak met informatie over blank kalfsvlees. Dit wordt gecombineerd met receptvoorbeelden en achtergrond informatie over het vlees dat men uit de automaat betrekt.
“Wat wij willen is de consument vertrouwd maken met echt blank kalfsvlees. Dat deze onder optimale omstandigheden opgroeien en met de leeftijdsvermelding. Want blank kalfsvlees komt van kalveren die onder de acht maanden zijn. Daarboven is het rosé!”