Nieuws
Enkele jaren geleden kwam dwarsfluitiste Mirjam Hardenbol in Lunteren wonen, waar ze inmiddels een drukbezochte dwarsfluitlespraktijk heeft opgebouwd. Op zaterdag 24 maart brengt ze haar muziek ten gehore in een debuut-concert met pas-opgericht ensemble Duo Vera.
 
De afgelopen jaren volgde Mirjam haar studies aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze in juni 2017 haar masterdiploma haalde. Al tijdens haar studie keerde ze in het weekend steeds terug naar Lunteren om haar leerlingen les te geven. Sinds haar afstuderen geeft ze op meerdere dagen les en is haar lespraktijk flink uitgebreid.
 
Mirjam heeft een groot hart voor haar leerlingen, maar de muziek zelf blijft voor haar het belangrijkst. Er is een enorme schat aan muziek opgeschreven, waarvan iedereen zou moeten kunnen genieten!
Nu kun je van bladmuziek zelf moeilijk genieten, dat zijn eigenlijk maar een rij bolletjes op papier. Tegelijkertijd geven die bolletjes wel een kijkje in het hart van de componist die ze opschreef en zijn ze een soort ‘geheimcode’ voor melodieën, ritmes en zelfs emoties.
Pas met het spelen van de bladmuziek veranderen die bolletjes in echte muziek en is ze bereikbaar voor iedereen. Mirjams uitgangspunt is zo goed mogelijk te achterhalen wat de muziek eigenlijk te zeggen heeft. Zo laat ze de kracht van de muziek zelf spreken voor iedereen die het wil horen.
 
Het mooist vindt ze te spelen in de kleine setting van zogeheten kamermuziek. Daarom heeft Mirjam haar krachten gebundeld met Teresa Tringali, een Italiaanse gitariste. Ze hebben elkaar op het conservatorium leren kennen en zijn sinds kort samen gaan spelen als ‘Duo Vera’.
Ze spelen veel verschillende stijlen, van Giuliani’s klassieke stukken tot de vrolijke en meeslepende tango’s van Piazzolla. Hun eerste concerten speelden ze afgelopen februari tijdens een tour naar Milaan, maar hun allereerste concert hier in Nederland zal in Mirjams thuisplaats zijn, … een Lunters debuut!
 
Datum: 24 maart. Tijd: 19.30 uur. Locatie: Witte Kerkje, Dokter Kimmijserlaan 28 te Lunteren.
Meewerkenden: Duo Vera – Teresa Tringali, gitaar & Mirjam Hardenbol, fluit.
Tickets: Volwassenen € 7,50 / Kinderen (t/m 15 jaar) € 5,00 / Familieticket (drie kinderen of meer) € 25,00.
 
Meer informatie over Mirjam en Duo Vera kunt u vinden op duovera.com of mirjamhardenbol.nl. Wil je ook bij het concert op 24 maart aanwezig zijn? Dan kun je hier ook je tickets boeken!