Nieuws
Bij Esso De Stroet blijft men aan het innoveren. Zoals u waarschijnlijk wel gemerkt zult hebben zijn de ondergrondse tanken gekeurd en kunnen er weer 20 jaar tegen. Tevens is de wasstraat geheel vernieuwd en sinds vorige week zijn dieselrijders niet meer de paria’s van rijdend Nederland. Aan de pompen 5 en 6 kan namelijk bijna CO2 vrij diesel worden getankt, de CO2 Saving Diesel. Dit is een zogeheten hernieuwbare diesel met een CO2 besparing van 89%. Zelfs de oudste Diesel is hiermee bijna schoon!
Denkende aan het milieu, betekent wel ruim twee ‘dubbeltjes’ meer kwijt zijn op de normale dieselprijs.
Bijna_CO2_vrij_dieselen_bij_Esso_De_Stroet
 
Minder uitstoot
Met het CO2 Saving Diesel is tankstation Esso De Stroet een voorloper in de regio. Deze hernieuwbare diesel wordt gemaakt van Hydrotreated Vegetable Oil (HVO). Bij dit proces wordt de biomassa behandeld met waterstof. HVO kan gemaakt worden uit veel verschillende oliën en vetten. De CO2 Saving Diesel is dus een mengsel van verschillende paraffine koolwaterstoffen die vrij is van zwavel en aromaten. Daardoor is het mogelijk om een de fijnstof-, stikstof en zwaveluitstoot met HVO enorm te verlagen. Wat niet in de brandstof zit, kan er ook niet uit bij verbranding.
Het geeft minder uitstoot en levert meer energie kan de HVO ook langer opgeslagen worden. De zuurstof is onttrokken aan de brandstof waardoor degradatie van het product veel minder snel gaat. Ook is het product bij -30 nog net zo goed te gebruiken als bij 10 graden boven nul. Tot slot is dit product te gebruiken zonder aanpassing aan de motor.
Wanneer u dit product tankt zal u ook te maken hebben met deze voordelen.
 
Vernieuwde wasstraat
Om te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke milieueisen is de wasstraat bij Esso De Stroet geheel vernieuwd. De vloer is voorzien van een nieuwe coating en de nieuwe Rollover is voorzien van de nieuwste technieken. een Schuimsensatie, een verbeterde wielwassing, een polish programma enz.
De vernieuwde wanden en plafond maken de wasstraat ruimtelijker en door het vele licht door de glazenwand.
Was men de wasmunt gewend en later het intoetsen van de wascode, vanaf nu kan de streepjescode op de wasbon automatisch worden ingelezen. Het gemak dient de mens!