Nieuws
 ,,Niet alleen zakelijk is Rondje om De Koepel een prachtig evenement om aan verbonden te zijn, ook als privépersoon vind ik het erg leuk om deze dag mee te maken.” Jan de Groot is partner bij Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs, en vertelt samen met Robert van Dijk, ook partner bij het kantoor, enthousiast waarom Onderweegs & De Groot ook dit jaar hoofdsponsor is. Voor het zevende jaar is het kantoor als sponsor verbonden aan het evenement en ook deze editie is dat vanuit een visie. In gesprek over lokale betrokkenheid en vernieuwing op kantoor bij de hoofdsponsor.
 
Jan de Groot (rechts) en Robert van Dijk verkennen het terrein.
 
Transparantie
Onderweegs & De Groot, gevestigd aan de Boslaan 21 in Lunteren, heeft het afgelopen jaar een aantal flinke stappen voorwaarts gemaakt, waaronder de voor de cliënt belangrijke verandering dat de dienstverlening nu ook wordt aangeboden in pakketten. Naast de bestaande facturatie op uurbasis kunnen cliënten kiezen voor één van de drie pakketten en eventueel aanvullende modules, zoals een subsidiecheck of een WKR-check. Deze modules zijn ook los af te nemen. ,,In de accountancy is dienstverlening in pakketten vrij nieuw’’, licht Van Dijk toe. ,,Wij zien veel voordelen voor de cliënt. Transparantie is daar één van. De werkzaamheden zijn uitgebreid beschreven in de pakketten en de kosten zijn vooraf duidelijk.”
Adviesteam
Ook is de dienstverlening verder uitgebreid. ,,We beschikken over een eigen adviesteam van fiscalisten die onze cliënten breed adviseren op fiscaal gebied’’, zegt De Groot. ,,Ook specialisten als een HR-functionaris en juristen hebben wij aan ons verbonden. Zo kunnen we ondernemers steeds beter bedienen als adviseur. De tijd van alleen boekhouden is echt voorbij. Door vergaande automatisering en verandering van de behoefte van ondernemers bieden onze accountants en adviseurs toegevoegde waarde door een bedrijfseconomische benadering. Ons managementinformatiesysteem zorgt ervoor dat ondernemers altijd over actuele bedrijfsinformatie beschikken, waardoor er direct kan worden bijgestuurd.’’
Actief betrokken
 
Hoofdsponsor Onderweegs & De Groot beveelt deelname aan Rondje om De Koepel van harte aan.
 
Op de vraag waarom Onderweegs & De Groot zo betrokken is bij Rondje om De Koepel, reageert Jan de Groot enthousiast. ,,Wij zijn graag actief betrokken bij de Lunterse gemeenschap. Dat doen we door maandelijks een gratis spreekuur in Het Westhoffhuis te houden. Dit doen we samen met Assurantiekantoor De Groot en Van Putten Van Apeldoorn notarissen. Ook schrijven we columns voor de Lunterse Krant, om zo de lezers te informeren en te attenderen op bijvoorbeeld belastingaangiftetijd of mogelijk belastingvoordeel. En verder dus door Rondje om De Koepel financieel te ondersteunen. We hopen zo een mooie wisselwerking te creëren tussen Lunteranen en ondernemers, waarbij men elkaar op een ontspannen manier de handel gunt.”
Auditors
Naast de accountantstak heeft Onderweegs & De Groot een zelfstandig opererende auditorstak. ,,Met onze WTA-vergunning kunnen wij bedrijven die wettelijk controleplichtig zijn helpen, daarnaast voeren we ook vrijwillige controles uit. Ondernemers zijn van harte welkom om eens van gedachten te wisselen hoe wij hun bedrijf verder kunnen helpen”, aldus Robert van Dijk. Meer informatie over de dienstverlening van Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs is te vinden op de website www.odg-accountants.nl
 
Nieuw elan in de organisatie
 
De organisatie van Rondje om de Koepel is dit jaar in handen van Bert Berkhof, Ton van Vuren en Henk van Voorst. Samen met een groep vrijwilligers hebben zij de afgelopen maanden hard gewerkt om weer een aantrekkelijk hardloopfestijn voor Lunteren en omgeving neer te zetten.
,,De afgelopen jaren lag de organisatie bij Anita Ribbers van Club Physique. Samen met haar vrijwilligers heeft zij mooie evenementen georganiseerd. Nadat Anita had aangegeven te stoppen met de organisatie, hebben wij de handen ineen geslagen en zijn we aan de slag gegaan om Rondje om De Koepel ook dit jaar op poten te zetten”, aldus Ton van Vuren.
Puzzelen
De routes gaan dit jaar grotendeels door de bossen, terwijl andere jaren ook door het centrum van Lunteren werd gelopen. Op de vraag hoe de routes zijn bepaald, vertelt Bert Berkhof: ,,Lopen in het bos is leuk en afwisselend. En met de vele bossen die Lunteren rijk is, is het ook een logische keuze om door het bos te lopen. Eerst hebben we een startpunt gekozen. Bij Het Uilenbos is voldoende parkeerruimte, er zijn toiletten en er is gelegenheid voor omkleden. Toen we vervolgens de omgeving gingen verkennen, bleek al snel dat de bospaden hier geschikt zijn om als startpunt te dienen, onder andere omdat de paden de eerste kilometers breed genoeg zijn voor grote groepen die tegelijkertijd van start gaan. Van daaruit hebben we verder gepuzzeld, overlegd en soms tussentijds gewijzigd. Met behulp van een website waarop zelfs bospaden in kaart zijn gebracht, hebben we de afstanden nauwkeurig kunnen berekenen. ”
Uitzicht
 
Op de foto staan v.l.n.r.: Bert Berkhof, Henk van Voorst en Ton van Vuren.
 
Afhankelijk van de afstand lopen de deelnemers langs het Middelpunt van Nederland, zandafgraving De Goudsberg en uitkijktoren De Koepel. De laatste kon natuurlijk niet ontbreken, als naamgever van het evenement. ,,Het opnemen van deze drie bezienswaardigheden in de routes was voor ons vanzelfsprekend, ze horen bij Lunteren. Daarnaast maakt hun naamsbekendheid dat men al een beetje weet welke mooie uitzichten er te verwachten zijn.”
En nu de grote dag dichterbij komt en de organisatoren steeds meer voorbereidende taken van hun lijstje kunnen strepen, beginnen de inschrijvingen al aardig binnen te stromen. ,,Afgaand op de vele positieve reacties die we hebben ontvangen, hebben we goede hoop dat Rondje om De Koepel ook dit jaar een succes wordt.”
 
Familie Schipper zoekt de uitdaging op
 
Evert Schipper (51) is van plan de 10 kilometerroute te gaan lopen, samen met zijn zoon René (18), dochter Laura (21) en schoonzoon Mark (22). Waarom Evert meeloopt?
,,Het is leuk om in groepsverband en in een gemêleerd gezelschap van jong tot oud, en bovenal met je eigen gezin, sportief en uitdagend bezig te zijn. Wij zijn graag samen actief en zoeken de uitdaging dan ook wel vaker op!”
In het dagelijks leven studeren René en Laura. Laura werkt daarnaast bij WellActief Beweeg en Adviescentrum in Lunteren. Mark is werkzaam in zijn vaders bedrijf, Leppers Zonwering in Veenendaal. Evert is ondernemer in de bouw. Zijn bedrijf Zegers Bouw heeft vestigingen in Ede, Arnhem en Doetinchem en hij is betrokken bij de nieuwe moderne modezaak Abito Mode in Lunteren.
Uitdagend parcours
Evert loopt Rondje om De Koepel dit jaar voor het eerst. René en Laura hebben wel vaker meegelopen.
,,Andere jaren viel Rondje om De Koepel altijd samen met een andere hobby: de ATB-toertocht vanuit Hent uut Zaand, waar ik ook graag aan meedoe en die wij ook sponsoren. Dit jaar staat deze toertocht een week later op de planning, waardoor ik gelukkig aan beide evenementen kan deelnemen!”
 
 

In de toekomst hoopt Evert het Rondje nog vaak te kunnen lopen: ,,Een prachtige omgeving met een uitdagend parcours, dat zich onderscheidt van de meeste (vlakke) hardloopparcoursen.” Als afsluiting een tip: ,,Ga niet voor snelheid, maar voor de uitdaging die het hoogteverschil in ons mooie bos biedt.”
 
Sponsorwerving in handen van Henk van Voorst
 
Als penningmeester is één van de taken van Henk van Voorst het werven van sponsors voor Rondje om De Koepel. ,,Een taak waarop niet iedereen zit te wachten, omdat het toch een beetje voelt als bedelen”, aldus Henk, één van de drie kersverse organisatoren. Hoe Henk in deze functie terecht is gekomen?
,,Als lid van Club Physique, werkzaam bij Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs, kreeg ik de vraag of het kantoor een afstand van Rondje om De Koepel wilde sponsoren. Omdat het bedrijf graag lokaal betrokken is, wilde Jan de Groot alle afstanden wel sponsoren. Zodoende werd Onderweegs & De Groot hoofdsponsor van het evenement. Dat was in 2010, dit jaar wordt het de zevende keer. Na de vorige editie werd er gezocht naar nieuwe organisatoren voor het Rondje. Het idee om dit zelf te doen kwam bij me op. Toen ik Bert en Ton benaderd had, was de organisatie compleet. Ik bleek de aangewezen persoon te zijn om als penningmeester en sponsorwerver op te treden. Als penningmeester van een kerk en van een stichting heb ik hiermee al de nodige ervaring.”
Positieve reacties
Bij het benaderen van bedrijven voor sponsoring werd Henk gesterkt in zijn gevoel dat Rondje om De Koepel écht bij Lunteren hoort. ,,De vele positieve reacties onder de Lunterse ondernemers deden mijn vertrouwen in een mooi evenement groeien”, vervolgt Henk.
,,Iedereen wilde meedoen, ook ondernemers die tot nu toe nooit zijn benaderd om het Rondje te sponsoren. We hebben zelfs toezeggingen voor financiële bijdragen gekregen zonder dat daar een advertentie of andere reclame-uiting tegenover staat. Fantastisch dat dit sportieve festijn op zoveel betrokkenheid en liefdadigheid onder de Lunteranen kan rekenen. Vanaf deze plek wil ik dan ook een ieder die het Rondje om De Koepel heeft gesponsord of anderszins een bijdrage heeft geleverd, hartelijk bedanken.”Als penningmeester is één van de taken van Henk van Voorst het werven van sponsors voor Rondje om De Koepel. ,,Een taak waarop niet iedereen zit te wachten, omdat het toch een beetje voelt als bedelen”, aldus Henk, één van de drie kersverse organisatoren. Hoe Henk in deze functie terecht is gekomen?
,,Als lid van Club Physique, werkzaam bij Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs, kreeg ik de vraag of het kantoor een afstand van Rondje om De Koepel wilde sponsoren. Omdat het bedrijf graag lokaal betrokken is, wilde Jan de Groot alle afstanden wel sponsoren. Zodoende werd Onderweegs & De Groot hoofdsponsor van het evenement. Dat was in 2010, dit jaar wordt het de zevende keer. Na de vorige editie werd er gezocht naar nieuwe organisatoren voor het Rondje. Het idee om dit zelf te doen kwam bij me op. Toen ik Bert en Ton benaderd had, was de organisatie compleet. Ik bleek de aangewezen persoon te zijn om als penningmeester en sponsorwerver op te treden. Als penningmeester van een kerk en van een stichting heb ik hiermee al de nodige ervaring.”
Positieve reacties
 
Op de foto is Henk van Voorst (rechts) in gesprek met sponsor Pieter Vaessen.

Bij het benaderen van bedrijven voor sponsoring werd Henk gesterkt in zijn gevoel dat Rondje om De Koepel écht bij Lunteren hoort. ,,De vele positieve reacties onder de Lunterse ondernemers deden mijn vertrouwen in een mooi evenement groeien”, vervolgt Henk.
,,Iedereen wilde meedoen, ook ondernemers die tot nu toe nooit zijn benaderd om het Rondje te sponsoren. We hebben zelfs toezeggingen voor financiële bijdragen gekregen zonder dat daar een advertentie of andere reclame-uiting tegenover staat. Fantastisch dat dit sportieve festijn op zoveel betrokkenheid en liefdadigheid onder de Lunteranen kan rekenen. Vanaf deze plek wil ik dan ook een ieder die het Rondje om De Koepel heeft gesponsord of anderszins een bijdrage heeft geleverd, hartelijk bedanken.”