Nieuws
Het was afgelopen zaterdagochtend behoorlijk druk bij de kwalificatie voor de Beste Muldersmeid en Muldersknecht wedstrijd op de 40e O.L.D. Omdat het in de ochtend nog wat fris was en de kleedjesmarkt waarschijnlijk vanwege de weersverwachting ook wat kleiner was dan andere jaren kwam het aanmelden van deelnemers wat later op gang. Maar toen eenmaal de gang erin zat wilde iedereen zich nog even voor 12 uur kwalificeren om aan het eind van de middag in de finale te zitten.
 
Veel bekende deelnemers van voorgaande jaren waren aanwezig en namen het in de kwalificatie al serieus tegen elkaar op. De kampioen van vorig jaar, Hendry van Roekel, had een snelle tijd maar helaas schoot bij het vastzetten van het touw in de hijs-toren het touw los en moesten we deze kwalificatie ongeldig verklaren maar hij kwam even later terug voor een nieuwe poging. Jan van den Berg, al jaren lang een bekende bij deze wedstrijd, zette in één keer een hele snelle tijd neer waar de rest zich op kon richten. Maar ook hele jeugdige deelnemers deden een poging. Leuk is dat er ieder jaar wel weer deelnemers van vroeger, toen er nog gefietst werd rondom de molen, ook het kruiwagen rijden wel eens willen proberen. Dit jaar kwam Dick de Jong een gooi doen om in de finale te komen en met succes.
 
Bij de dames was de strijd haast nog fanatieker. Zo wilden de zussen Theunissen er een onderlinge strijd van maken. Maar ook hier veel bekende namen van voorgaande jaren zoals Berdien de Jong en Gerrianne Kelderman. Leuk om bij de dames veel jeugdige deelnemers te zien.
De O.L.D-commissie kwam ook nog langs met een hele delegatie waaronder de nieuwe Burgemeester, onze eigen Loco-Burgemeester, de Heidehoogheden als ook de Bovenste Beste Burger en nog veel meer mensen.
Molen ‘De Hoop’ draaide goed op de wind en dat maakt het plaatje dan wel compleet.
 
In de finale, tussen 17.00 en 18.00 uur, was het erg druk met publiek wat het geheel een gezellige sfeer gaf. Commentator Arjan v.d. Haar sprak nog even de voorkeur uit voor deelname op klompen of geitenwollensokken i.p.v. sportschoenen.
Een paar jeugdige finalisten zoals Renske Luttikhuizen en Catharina Doornbos mochten zonder meelzak het parcours over onder luid gejuich van het publiek. Bij de heren was de spanning groot.
Hendry van Roekel liet ook in de finale het touw losschieten en Jan van den Berg kreeg het touw net niet snel genoeg vastgeklikt, wat hij ook duidelijk liet horen, waarmee hij juist daar zijn eerstse plaats verspeelde en genoegen moest nemen met de tweede plaats.
Bij de dames waren de zussen Theunissen niet snel genoeg voor het podium en was Babet Maassen de verrassing van de dag.
Helaas viel de prijsuitreiking van de Beste Muldersmeid en Beste Muldersknecht letterlijk als ook figuurlijk in het water door een flinke regenbui maar de sfeer was er niet minder door.
 
Beste Muldersmeid: 1.Babet Maassen (31.75 sec.) 2.Berdien de Jong (31.78 sec.) 3.Gerrianne Kelderman (31.82 sec.).
Beste Muldersknecht: 1.Nick Drost (26.25 sec.) 2.Jan van den Berg (26.59 sec.) 3.Gerrit-Jan van Luttikhuizen (27.50sec.).