Nieuws
De Molenpol was tijdens de Oude Lunterse Dag weer het decor waar de strijd om de felbegeerde titel ‘Beste Mulders Meid & -Knecht’ plaatsvond. De mensen van de Berkhofweg i.s.m. Jongbloed hadden het parcours weer in gereedheid gebracht rondom de Lunterse molen ‘De Hoop’.
Het mooie weer, de zon en de rustig draaiende molen maakten het plaatje op de Molenpol helemaal compleet.
beste_Mulders_Meid_en_Knecht_1 
De kleedjesmarkt was dit jaar aardig gegroeid maar er is nog ruimte genoeg dus dat kan wellicht nog jaren vooruit op de Molenpol. Leuk is wel dat door de kleedjesmarkt er regelmatig nieuwe gezichten een paar kwalificaties willen wagen. En daar zitten soms best snelle jongens en meiden bij wat de strijd vooral in de finale spannend maakt.
Het principe van de wedstrijd ‘Beste Mulders Meid & -Knecht’ is eigenlijk vrij eenvoudig. De deelnemers moeten met een kruiwagen met meelzak over een wipwap, daarna achter de molen langs en via een brug over een waterbak en als laatste moet de meelzak in een toren omhoog worden gehesen. Het probleem dit jaar zat hem in de snelheid. Niet dat de deelnemers niet snel genoeg waren, integendeel ze waren namelijk zo snel dat het onder controle houden van de kruiwagen dan een probleem lijkt te zijn. Vooral bij de brug over de waterpak speelde dit voor verschillende deelnemers. Dit resulteert dan in een nat pak en een slechte tijd.
beste_Mulders_Meid_en_Knecht_2 
Een zekere Govert (als ie echt zo heette) ging zo hard dat ie compleet onderuit en kopje onder ging in de waterbak. Als we punten zouden geven voor schoonspringen dan had hij vast een dikke 9 te pakken. Het publiek gaf hem een herkansing. Maar zo waren er nog wel een paar die van het publiek een herkansing kregen omdat ze of pech hadden of hard onderuit gingen.
Jan v.d. Berg ging vreselijk hard, maar het touw zat om de kruiwagen waardoor hij de meelzak niet de toren in kon hijsen. In de herkansing die hij kreeg gebeurde dit helaas weer maar nu hees hij de zak met kruiwagen en al de toren in wat ooit een keer eerder was voorgekomen. Helaas was daardoor zijn tijd net niet goed genoeg voor een podiumplaats.
Corné Kieft, de kampioen van vorig jaar, had nu ook zijn oudere broer Rick meegenomen en het lijkt erop dat deze twee jongens de komende jaren de dienst gaan uitmaken bij deze wedstrijd.
Maar vergeet Andries Jellier en Gerrit-Jan van Luttikhuizen niet want deze twee waren zowel in de kwalificatie als ook in de finale erg snel.
 
Bij de dames werden de podiumplaatsen verdeeld onder bekende namen voor deze wedstrijd. Lisa Zandsteeg kon dit jaar net niet meekomen en miste daardoor net het podium maar vergeet haar naam niet. Ook voor Heidy Teunissen speelde de snelheid een rol bij de waterbak maar in de herkansing die ze kreeg gaf ze werkelijk alles en wist daardoor de snelste tijd neer te zetten.
 
Beste Muldersmeid: 1e Heidy Teunissen 31.93, 2e Jeanine vd Top 33.42, 3e Berdien de Jong 34.50
Beste Mulderskecht: 1e Corné Kieft 25.72, 2e Andries Jellier 26.15, 3e Gerrit-Jan v Luttikhuizen 28.59