Nieuws
Zaterdagochtend 24 juni was het, na maanden van voorbereidingen, dan eindelijk zo ver. De leerlingen van Davli, dans en beweging gaven hun allereerste balletvoorstelling in het ‘Westhoffhuis’. In de ‘Rabozaal’ waren meer 80 belangstellenden aanwezig. Er deden bijna 30 leerlingen mee, waarvan de jongste amper drie jaar oud en de oudste net acht.
 
De voorstelling speelde zich af in een paleis met heel veel kamertjes waar heel veel verschillende prinsjes en prinsesjes woonden. Ze wilden niet gaan slapen omdat de koningin ze nog zou komen voorlezen. Hieruit volgde de eerste dans. Het enthousiasme, en ook een beetje de spanning, spatten er van af! Daarna kwam een dans van de allerkleinsten die aandoenlijk over het podium hupsten.
 
Een vertelstem praatte de verschillende dansen steeds aan elkaar, waardoor het verhaal van de koningin goed te volgen was. Er volgde een intermezzo van vioolspel door Matthijs Reitsma en zijn vioolleraar Marcel van Dalen. Toen bleek er een feest voor de koningin te zijn waarin ze werd bedolven onder de cadeaus. Bij een feestje hoort natuurlijk ook versiering, dus bij de volgende dans kwamen vier kleine meisjes en één kleine jongen het podium op gehuppeld met een slinger en ballonnen.
 
Bij alle dansen waren de kostuums en schmink creatief en origineel verzorgd. De oudste meiden droegen bij de laatste dans een klassiek ballettenue van zwarte balletpakjes met een tutu. Bij de finale kwamen alle leerlingen en de koningin nog een keer op het podium, samen met hun dansjuf Nicolijn Zieleman.
 
Na de voorstelling was er voor de kinderen nog de gelegenheid om cakejes te versieren zodat het ook in het echt nog een beetje feest werd. De toeschouwers waren vol lof over de dansers en danseressen van ‘Davli Dans en Beweging’ zal in de toekomst ongetwijfeld nog vaker van zich laten zien!
Heeft uw kind ook zin om te komen dansen? Kijk voor meer informatie op owebsite www.davli.nl