Nieuws
Regelmatig zien we ze aan het werk. In het nieuws of op straat. De hele wereld heeft een beeld bij hulpverleners. Het zijn mannen en vrouwen die er voor hebben gekozen om soms in extreme omstandigheden te werken. Deze zomer stellen we diverse hulpverleners aan u voor. Deze week het verhaal van een man die zijn brood verdient als politieagent.
 
Ted Walker
 
,,Mijn naam is Bart Bosman en ik ben politieman. Mijn standplaats is Ede. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik wist al in mijn jonge jaren dat ik bij de politie wilde werken, maar was te zelfbewust om daar ook meteen aan toe te geven."
Als_wijkagent_ben_ik_echt_in_mijn_element 
CONTACTEN ,,Ik heb eigenlijk altijd al de intentie gehad om iets in een uniform te gaan doen. In eerste instantie ging het me er om dat ik een pak aan wilde. Ik ben toen begonnen als autoverkoper in een showroom. Want dan kon ik een net pak aan en met mensen praten. Ik hou van het maken en onderhouden van contacten, ik praat makkelijk en daar heb ik ook veel plezier in. Voordat ik auto's ging verkopen, werkte ik overigens op een tankstation waar het contact met mensen uiteraard ook intensief was. Op mijn 18e jaar solliciteerde ik bij de politie. Ik kwam toen al snel tot het besef dat ik mezelf nog veel te jong vond voor dit vak. Ik zou mensen aan moeten gaan spreken op gedragingen en gesprekken met ze aangaan over dingen die ze zijn overkomen, terwijl ik daar nog niet voldoende levenservaring voor had. Dus kwam ik tot de conclusie: dit moet ik nu nog niet doen."