Nieuws
“Jullie zijn de toetjes, lees gezichten, van de huisartsen in Lunteren, daarom krijgen jullie een toetjesbuffet van ons aangeboden”, reageerde Ada Vlastuin van restaurant Goudsberg in Lunteren.
“Wat jammer dat jullie net te vroeg in het seizoen komen eten, over twee weken hebben we asperges. Maar voor midgetgolfen of wandelen met de boswachter is het niet te vroeg, of willen jullie liever klootschieten? Het kan allemaal bij restaurant de Goudsberg.”
 
Ze kozen voor de laatste activiteit, de 11 doktersassistentes van Lunteren. Voor de 25e keer hadden de dames hun jaarlijkse etentje. Een jubileum wat gevierd werd in een echt Lunters restaurant.
De Goudsberg, een plaats met een rijke geschiedenis, maar vooral een gezellige plek waar de doktersassistentes genoten van een diner. Vooraf gaand wandelden zij, al klootschietend, door het Lunterse bos. Een sportieve activiteit, heel gezond. “Al was het maar alleen voor de lachspieren”, grinniken de dames. Het beroep doktersassistente is toch veelal een zittend en serieus beroep.
 
Wat maakt het vak doktersassistent nu zo leuk ? Carla, werkzaam bij het Kompas en al 29 jaar in ’t vak. "Het is afwisselend werk , telefoontjes beantwoorden, medische handelingen, administratie. Geen dag is het zelfde, er gebeurt van alles.”
Germaine vult aan met: "Ik heb jaren bij de RABO bank gewerkt. Toch begon het werken in de zorg te kriebelen, maar het verzorgende zag ik niet zo zitten. Doktersassistente leek me wel wat. Na een omscholing ben ik op mijn stageplek bij huisarts Jonkheijm blijven plakken, ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing.”
Saskia: "Werken achter een kraam op de markt was best gezellig, maar ik wilde altijd doktersasssistente worden. Mijn kinderen zijn groter en ik kreeg meer tijd om te gaan leren. Het was soms zwaar, een gezin combineren met stage lopen en de studie. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb, het werk is zo ontzettend leuk en de mensen in Lunteren zijn eigenlijk allemaal aardig. Ik heb stage gelopen bij praktijk Jonkheijm en kon zo overstappen naar een baan bij huisarts Kasbergen, dat is toch geweldig!"
 
“De patiënten zijn gemoedelijk, vriendelijk en ze bellen niet voor niks. Het dorpse spreekt mij aan”, vertelt Letta enthoousiast. Zij is assistente van huisarts Lambers. "Ja, als patiënten uit Lunteren bellen is er meestal wel wat”, beaamt Lucienne. ";Ik heb 25 jaar in thuiszorg gewerkt, wilde iets anders en uit de onregelmatige diensten. Na mijn stage werkte ik drie jaar een grote huisartsenpraktijk in Wageningen. Ik miste de zorg, maar al na de eerste dag werken voor wijlen huisarts Kole, heb ik de thuiszorg niet meer gemist. Je kent de patiënten, bent met ze begaan, zorgt dat ze zich ondanks hun ziek zijn prettig voelen” .
“Dicht bij de patiënten staan, gemoedelijk, dat is de charme van een kleine dorpspraktijk", vertelt Carolien, werkzaam bij huisarts Kasbergen. "Ik ken zo veel patiënten en werk ruim 25 jaar in Lunteren. Je deelt lief en leed in gezinnen. Je kent ze bijna allemaal, ouders, kinderen en nu de kleinkinderen. Je weet vaak met een half woord wat ze willen of wat er aan de hand is. De patiënten kennen jouw ook al zo lang. Het werkt heel erg prettig.”
 
"Geboortes en sterven, ziektes en beter worden , alles komt voorbij, je staat zo dicht bij de patiënten": zegt Jolanda werkzaam bij huisarts Lambers. De rest van de doktersassistentes beaamt het. Ze werken allemaal met heel veel plezier in de dorpspraktijken van Lunteren.
 
In Lunteren zijn vijf kleinere huisartsen praktijken waar patiënten zich gekend weten. Gemoedelijke praktijken die modern zijn uitgerust om goed zorg te leveren aan de inwoners van Lunteren en omstreken.
Onderling is er veel overleg en wordt er door de huisartsen voor elkaar waargenomen. De 14 assistentes hebben nauw contact het zijn echt collega’s van elkaar, al werken ze op verschillende praktijken. Lief en leed wordt gedeeld. En natuurlijk het jaarlijks terugkerend etentje.
Carla, Aartje, Carolien en Tine waren deze keer voor de 25e keer van de partij. Voor hen is het echt een jubileum . “Maar”, lachen de andere collega’s: “Wij zijn natuurlijk nog jonge blommen!”
25 jaar is best lang ..., Carla: "Deze blom hoort toch bij de jongere garde van dit gezelschap!”, en zij heeft gelijk. Marja Degen is er vandaag niet bij, zij is de meest ervaren assistente ze werkt al 40 jaar in het vak en daarvan 12.5 jaar bij huisarts Broekhuijse in Lunteren.
Het is duidelijk de huisartsenzorg in Lunteren goed is geregeld.
Doktersassistentes_geven_inkijk 
 Aartje Brouwer, Evelien Schuurman, Saskia van Geresteijn, Lucienne Croezen, Karin Brunekreeft, Carla Postma.
onderste rij ,Germaine van Heuven, Letta van de top, Ine Orizande, Jolanda van Efferink, Carolien Opschoor Marja Degen, Cealesta en Angeline Snitselaar, waren niet aanwezig.