Nieuws

Ja hoor, het is weer zover, lammertijd bij de wilde schapen op de Veluwe, de moeflons. De Lunterse natuurliefhebbers Louis en Fransien Fraanje hadden afgelopen week op een avond geluk, halverwege de wildbaanweg op de Hoge Veluwe zagen ze een ooi met twee lammetjes. Het tweede lammetje stond wat verscholen naast een oude den. “Af en toe hoorde je ze mekkeren als de ooi wat uit het zicht was verdwenen”, vertelt Louis.

Gemekker_in_de_kraamkamer_van_de_moeflons
Oog in oog met de moeflonlammetjes (Foto: Louis Fraanje)

De avondzon liet zijn laatste stralen over de bosrand schijnen en zette de kraamkamer nog even mooi in het licht. “Even later huppelden de twee richting een oude en verweerde boomstronk. Toen ze zo oog in oog tegenover elkaar stonden, leek het wel of ze met elkaar aan het overleggen waren. En wat wij gehoopt hadden gebeurde daadwerkelijk, opeens stonden ze tegenover elkaar en draaiden het kopje onze richting uit. Regelrecht in de telelens, net of ze het daarnet samen hadden afgesproken, geweldig!”
Louis en Fransien genoten zo van het kijkje in de ‘kraamkamer’ van de moeflons. Ze mogen dan misschien niet inheems zijn, maar zij genieten ieder voorjaar weer van deze prachtige dieren. Voor hen was het in ieder geval weer een schitterend ‘natuurmoment’ met een gouden rand! Kijk en lees meer mooie verhalen op hun weblog: www.de-veluwenaar.