Nieuws
Op dinsdagavond 10 april organiseert DIO Soap & Spices een lezing over de nieuwste trend in gezondheidsland: de nano-mineralen. Mineralen als zilver, goud, platina en magnesium worden steeds vaker ingezet bij het bestrijden van lichamelijke klachten. Het ‘nano’ betekent dat het gaat om minuscuul kleine deeltjes die in het lichaam hun werk doen en na een aantal uur het lichaam ook weer verlaten. Drogist Adriaan: “inmiddels hebben we in de praktijk gezien dat veel van de toepassingen van deze mineralen ook echt werken. Met name ben ik enthousiast over het nano-zilverwater wat een alternatief kan zijn voor antibiotica. Steeds meer maakt men zich zorgen over het toenemende aantal bacteriën dat ongevoelig is voor antibiotica, juist omdat er (te) veel gebruik van gemaakt wordt. Gelukkig zijn we in Nederland hard bezig het gebruik van antibiotica terug te dringen. Nano-zilver kan hierbij helpen. Sterker nog, voordat de antibiotica werd ontdekt, had men alleen maar zilverwater en werd dit ook veel gebruikt. Eigenlijk is het dus een herontdekking en een verbetering van iets wat al lang bestaat. Over de toepassing en de werking van het zilverwater gaat de lezing”.
 
Zilver
Over ervaringen met zilverwater is veel geschreven. Tientallen jaren geleden werd al aangetoond dat het een effectief antibioticum is, dat ook nog eens erg veilig kan worden gebruikt. Zo effectief dat het in de VS werd ingezet door artsen en het geregistreerd werd als geneesmiddel. De ontwikkeling van de penicilline verdrong echter het gebruik van zilver. De zilverprijs steeg en penicilline was goedkoop. Dit leidde helaas tot het verdwijnen van zilverwater als officieel geneesmiddel rond 1938. Inmiddels zijn de technieken verder verbeterd zodat nu een nog krachtiger en veiliger vorm van zilverwater bestaat: het nano-zilver, de allerkleinste zilverdeeltjes. Hoe kleiner hoe effectiever en 100% veilig omdat de deeltjes zo klein zijn dat ze niet in het lichaam achterblijven maar het lichaam ook weer verlaten. Antibiotica werkt doorgaans prima, maar het heeft vaak bijwerkingen zoals het ook doden van goede bacteriën, het verstoren van de darmflora en de stoelgang. Nano-zilver heeft die bijwerkingen niet.
Inmiddels wordt zilverwater veel toegepast. Astronauten nemen het, in plaats van antibiotica, mee de ruimte in. Enkele ziekenhuizen gebruiken het in de strijd tegen de MRSA bacterie. Adriaan: “Momenteel adviseren wij nano-zilver bij zeer uiteenlopende klachten omdat het zowel bacteriën, virussen als ook schimmels effectief aanpakt. Denk daarbij aan (acute of chronische) ontstekingen van blaas, oog, oor of holtes. Maar ook bronchitis, koortslip, gordelroos, Pfeiffer, verkoudheid, griep, waterpokken, candida, kalknagels, ringworm, spruw en zwemmerseczeem. Als mondwater is het effectief bij aften, beugels, keelpijn, vervelende mondgeur en ontstekingen in de mond. Omdat het sterk zuiverend werkt kan het ook uitwendig worden toegepast bij acne, huiduitslag, huidontstekingen, eczeem, psoriasis, brandwonden, huidschimmels, jeuk en zwelling bij insectenbeten, luieruitslag, zweetvoeten, vuile wonden, doorligwonden… Van dit zilverwater gaan we in de toekomst nog veel horen, daar ben ik wel zeker van”. 
 
Goud
Nano-goud kent eigenlijk hetzelfde principe, zeer kleine gouddeeltjes opgelost in water. Goud komt van nature als spoorelement voor in het menselijk lichaam, met name in hersenen en ogen, maar ook in de lever waar het van belang is voor de ontgifting. Goud zit o.a. in zeer lage hoeveelheden in de schil van blauwe druiven en aubergines. Goud stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon dopamine en kan daarom goed worden ingezet bij het loskomen van verslavingen, maar ook bij depressieve klachten en angst. Goud is ook een ontstekingsremmer, maar dan bij zogenaamde steriele ontstekingen inwendig in het lichaam: peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, gewrichtsontstekingen, artrose, reumatische artritis maar ook aandoeningen als fybromyalgie. Soms dienen artsen goud toe in de vorm van injecties. Nano-goud werkt eigenlijk op dezelfde manier. Goud hebben we ook nodig voor een goede hersenwerking. De nanodeeltjes werken als geleiders van de elektrische impulsen van de hersenen en het gehele zenuwstelsel. Zij verbeteren de prikkeloverdracht van de zenuwcellen en zorgen daarmee voor verlichting bij geestelijke inspanning en overspannenheid, meer helderheid en focus, verbeterde cognitieve prestaties en betere concentratie bij ADD en ADHD. Ook het edelmetaal platina kan ingezet worden bij ADD en ADHD. Platina bevordert de coördinatie tussen de linker- en rechter hersenhelft waardoor de concentratie enorm kan verbeteren.
Wilt u meer weten? Meldt u aan voor de lezing! Dat kan in de winkel (0318-301154) of via mail (info@soap-spices.nl). Dinsdag 10 april, Zaal Floor, Dorpsstraat 36. Aanvang 19.30, toegang gratis. Of kom langs in de winkel voor informatiefolders.