Nieuws
Op uitnodiging van Dio drogisterij Soap & Spices geeft orthopedisch chirurg Dr. Jan Ide de Jong op 15 maart een lezing over: De verschillende vormen van gewrichtsklachten en wat je er zelf aan kunt doen, nieuwe inzichten en werking van behandelingen die helpen bij artrose.
Drogist Adriaan Jansen: “Wij krijgen dagelijks in onze winkel mensen met uiteenlopende gewrichtsproblemen, van beginnende gewrichtspijn tot ernstige klachten die het dagelijkse functioneren belemmeren. Vanuit onze kennis proberen wij hen altijd het beste advies te geven. Wij hebben daarbij een aantal producten tot onze beschikking waarvan na enkele weken vaak al blijkt dat deze tot vermindering van klachten leidt”.
lezing_over_gewrichts
Adriaan: “Wij zijn iedere keer weer blij als een klant die vooruitgang bij ons komt melden, want daar doen we het voor. Maar in de eerste plaats natuurlijk een zegen voor de klant zelf, want gewrichtspijn is ontzettend vervelend. Daarnaast is structureel gebruik van zware pijnstillers als ibuprofen en diclofenac ongezond en blijft slechts symptoombestrijding”.
“Onze contacten met professionals in de zorg hebben geleid tot een uitnodiging richting Dr. Jan Ide de Jong, orthopedisch chirurg in het Gelderse Vallei Ziekenhuis te Ede. Hij plaatst dagelijks kunstheupen en kunstknieën en weet door zijn jarenlange praktijk als arts als geen ander wat voor problemen we kunnen hebben aan onze gewrichten. Hij maakt zich ernstig zorgen over het fors toenemende aantal patiënten met gewrichtsklachten.
Artrose en de daarbij behorende ontstekingsverschijnselen geven op den duur zoveel pijn dat een operatie onontkoombaar is. Maar naar zijn mening is er bij beginnende maar zeker ook bij gevorderde klachten nog heel veel zelfbehandeling mogelijk om een ingrijpende operatie te voorkomen. Deze behandeling, bestaande uit het gebruik van natuurlijke ontstekingsremmers, heeft in zijn praktijk inmiddels een vaste plaats gekregen”.
Over allerlei gewrichtsaan-doeningen én over wat u er zelf nog aan kunt doen om pijn te verhelpen, geeft hij op 15 maart een lezing. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Locatie is Zaal Floor, Dorpsstraat 36 te Lunteren (naast de Oude Dorpskerk). Aanvang 19:30 uur.
Aanmelden liefst ruimschoots vóór 15 maart bij Dio drogisterij Soap & Spices: info@soap-spices.nl of telefonisch: 0318-301154.