Nieuws

Hoge werkdruk, kinderen en werk combineren, file leed. Veel mensen ervaren in hun dagelijks leven langere periodes van stress.
Naast het afwisselende kracht en conditie aanbod, kan je vanaf 29 september bij Club Physique ook werken aan je geestelijk welbevinden. Met andere woorden: Sporten voor je rust
Nieuw vanaf 29 september Tacoyo® en Yoga bij Club Physique.
TACOYO® staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat sport en ontspanning probate middelen zijn tegen stress. In Nederland zijn stress en burn-out een reëel en veel aanwezig probleem aan het worden. Mensen moeten en willen steeds meer en vergeten daarbij vaak na een prestatie het lichaam de kans te geven tot rust te komen, terwijl dat juist zeer belangrijk is. Wanneer spanning na-ijlt na een actieve periode blijven mensen onnodig continu gespannen, zelfs tot in hun slaap toe. Tacoyo® leert bewust om te gaan met spanning en laat je inzien hoe je op stress reageert. Daarbij krijg je methoden aangeleerd om de stress te reduceren en de momenten waarop stress opgebouwd wordt te herkennen.
Een Tacoyo® les bestaat uit 7 series. In iedere serie bouw je eerst spanning op door intensieve en energieke totaaloefeningen. Hierdoor verhoogt de stofwisseling, verbrand je overtollig vet en het vergroot de conditie. Vervolgens leer je door rustgevende oefeningen en muziek die spanning weer los te laten. Hoewel er veel oosterse ontspanningstechnieken aan bod komen, is er zeker geen sprake van zweverigheid; de cursus heeft een eigentijds en ‘westers’ karakter. Na de 7 series wordt de les afgesloten met 15 minuten totaalontspanning. Het is een verrassende mix van inspanning en heerlijke rust. Inspannen doen we op wekelijks wisselende (top 2000) popmuziek en ontspannen met klassieke muziek of rustige jazz. Tacoyo is echt een groepsles op muziek die geschikt is voor vrouwen én mannen.
"Werkelijk iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau (!)"
Yoga
Bij Club Physique starten we vanaf oktober met yoga. Gevarieerde lessen voor iedereen die behoefte heeft aan balans voor lichaam en geest. We nemen als basis de dynamische poweryoga waarbij de verschillende yoga-houdingen vloeiend in elkaar overlopen. Door yoga wordt je lichaam sterker, soepeler en je zult minder stress ervaren. Yoga wordt gegeven op dinsdagavond en woensdagochtend, Op woensdagochtend is er kinderopvang, zodat ook vaders en moeders van jonge kinderen kunnen genieten van een ontspannende inspanning.
Bij club Physique mag je altijd gratis een proefweek volgen, je kunt dan meerdere lessen meedoen en ervaren wat de les voor je doet en of het bij je past.
Outdoor aanbod Club Physique fors uitgebreid
Ons buitensportaanbod is recent fors uitgebreid. Naast de 5 hardloopuren en nordic walking training kan je nu ook bootcampen en sportief wandelen bij Club Physique. Bootcamp is een training waarbij conditie en kracht oefeningen elkaar afwisselen. Je werkt met je eigen lichaamsgewicht, elementen uit de natuur, of materialen die in de mooie omgeving van Lunteren voorhanden zijn. Vind je bootcamp te intensief dan kan je vanaf oktober deelnemen aan Sportief wandelen. Een stevige wandeling in de omgeving van Lunteren, regelmatig onderbroken voor oefeningen om uw coördinatie, kracht en balans te verbeteren.
Elders in deze krant vind je ons rooster. Kijk op onze site voor het complete aanbod en voor de verzamelplek voor de verschillende buitensporten. Je bent van harte welkom voor een proefles. www.clubphysique.nl of bel 0318-573163.