Nieuws
Vaak wordt gedacht dat Valentijnsdag een commercieel slimmigheidje van de middenstand is. Maar net zoals Moederdag kent Valentijnsdag wel degelijk een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. Het is niet erg duidelijk wie of wat de oorsprong is. Volgens Wikipedia bestaan er verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Ternie. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het om dezelfde persoon. De Romeinse keizer Claudius ll verbood jonge mannen te trouwen in de veronderstelling dat getrouwde mannen slechtere soldaten waren. Valentijn voerde in het geheim trouwerijen uit. Toen Claudius dit te weten kwam liet hij Valentijn arresteren en werd ter dood veroordeeld. De avond voor zijn executie schreef Valentijn zijn eerste ‘Valentijnskaart’ aan de blinde dochter van de cipier. Toen de dochter de kaart of brief ontving kwam het licht terug in haar ogen en kon ze het lezen.
Valentijnsdag 
De commercie
Desalniettemin omarmd de commercie dit fenomeen van harte. En gegund, want het drijven van een onderneming, gericht op de consument, gaat gepaard met veel inspanningen en is ook niet zonder risico. De afgelopen jaren hebben we in veel winkelstraten leegstand kunnen opmerken.
 
Hoe dan?
Een uiting van liefde kan op tal van manieren geuit worden. Er worden jaarlijks ruim meer dan 1 miljoen Valentijnskaarten verzonden. Waarvan een groot deel zonder afzender. Ofwel met ‘Valentijn’ als afzender. Of je een kaart uitzoekt en verstuurd, een boeket, een taart of een fles champagne. Kies zorgvuldig en ga voor kwaliteit. De rode roos blijft natuurlijk populair.
 
Natuurlijk is het ook een idee om een tafel in een van de restaurants binnen het verspreidingsgebied van de Lunterse Krant te reserveren en je geliefde ‘ te ontvoeren’.
 
Dus wees creatief en lief voor je partner op 14 februari.
 
Succes verzekerd!