Nieuws
We gaan weer Moederdag vieren!!! Deze dag staat in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt ontbijt op bed en cadeaus. Van huishoudelijke taken wordt ze vrijgesteld. Jonge kinderen hebben op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Sinds het jaar 1925 wordt Moederdag in deze vorm in Nederland gevierd.
Wij van de Wereldwinkel willen ook vorm geven aan Moederdag en hebben een scala aan cadeau’s om onze moeders te verwennen. Dit alles is fairtrade, oftewel eerlijke handel. Het mooie hiervan is dat we niet alleen onze moeders verwennen, maar ook de moeders uit ontwikkelingslanden. Zij krijgen door de verkoop een eerlijk loon en betere arbeidsomstandigheden.
Ook verkopen wij duurzame producten, waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor een project in een ontwikkelingsland . Een goed voorbeeld hiervan is onze duurzame drinkfles Dopper. Verkrijgbaar in diverse kleuren en tegenwoordig ook als thermosfles verkrijgbaar. Ook verkopen wij een speciale sportcap voor de dopper. Hierdoor wordt het gebruik in auto of op de fiets vergemakkelijkt doordat je de dop er niet af hoeft te draaien.
Zaterdag 11 mei a.s., de dag voor Moederdag, wordt World Fair Trade Day, de internationale dag van de eerlijke handel, gevierd. Dit om extra aandacht te besteden aan het werk van de Wereldwinkels en het doel waar we voor staan. We gaan er een feestelijke dag van maken. Op deze dag krijgt u maar liefst 20% korting op al onze non-food artikelen. Dat is toch mooi meegenomen net voor Moederdag. En deze dag staat in het teken van chocolade, laat u verrassen!!! En waar doe je moeder een groter plezier mee dan met chocolade? Ook schenken wij de gehele dag door fairtrade koffie. Kom gezellig langs en kijk wat de Wereldwinkel voor u kan betekenen. Tot ziens in onze winkel op Dorpsstraat 113 in Lunteren.