Nieuws
Klimaatverandering heeft ook een positief bijeffect, de barbecues kunnen vaker tevoorschijn worden gehaald. En barbecueën maakt een oergevoel los bij de mannen. Is de keuken meestal het domein van de vrouw, de man heeft de rechten van het barbecueën opgeëist en beschouwt de barbecue als zijn territorium.
 
Opvallend is dat Nederland, wereldwijd in de top 10 op de 6e plaats staat en in Europa zelfs de hoogste notering scoort. In de zomermaanden juli en augustus wordt de barbecue het meest aangestoken.
 
De Plus supermarkten in Ederveen en Harskamp bieden een interessante BBQ-actie
Gedurende de hele zomer bieden de Plus supermarkten een breed assortiment BBQ vleesproducten aan voor een scherpe prijs en wel 2 verpakkingen voor slechts € 5,--.
 
Kiezen is best lastig als je het assortiment ziet dat in deze actie wordt aangeboden.
Runderhamburgers 4 stuks, BBQ worst 4 stuks, kipsaté, smokey-speklapjes, spareribs piri-piri, varkenshaas-saté, visspiesen en kipsaté, aanvullende producten en deze alle: 2 verpakkingen voor
€ 5,--.
 
Welke wijn kies je voor bij de BBQ?
Je hoeft het niet eens te zijn dat wit bij vis en salades wordt geserveerd dient te worden en rood bij vlees en kazen. Wijnen van ‘lichtvoetige’ rode druiven zoals de pinot-noir gaan prima samen met visgerechten, bijvoorbeeld lekkere gamba-spiesen. Wel is het belangrijk om dan een rode wijn licht-gekoeld te serveren, circa 16 graden Celsius. Maar goed, wil je het eenvoudig houden, dan kun je consensus vinden in een mooie rosé.
 
Plus heeft een bijzonder geschikte rosé in het assortiment.
En wel de Mado, côtes de Provence van 2018. Het proefverslag:
 
Lichte rosé-kleur, typerend voor Provençaalse rosé. Het boeket laat voorzichtig de fijne geur van de new-dawn roos los. Strakke, zuivere en fris-droge smaak. Heerlijk bij niet al te fors gekruide vleesgerechten, zalm-moot en gamba-spiesen. Wees er snel bij, de voorraad is beperkt.
 
Plus van Rinsum / Ederveen
Plus Pater / Harskamp