Nieuws
Lunterse Praotjes. Ja zei d,er pas een tege mien de beste raod is nog steeds veurraad. Noe is het zo dat je daor ok al Lees meer »
BUITEN KOKEN, BARBECUEN IS HET DOMEIN VAN PA Klimaatverandering heeft ook een positief bijeffect, de barbecues kunnen vaker tevoorschijn worden g Lees meer »
Lever je kleding in voor kwetsbare gezinnen in Oekrane Heeft u kleding die u niet meer draagt en wilt u er een goede bestemming aan geven? Breng de kleding Lees meer »
De boswachter De Veluwe…, een gebied vol verrassingen. Wonderlijker dan zelfs de meest door de wol geverfd Lees meer »
Het verschil tussen een testament en een levenstestament Een testament maakt u voor de situatie na uw overlijden. In een testament benoemt u uw erfgenamen. E Lees meer »
Moederdag We gaan weer Moederdag vieren!!! Deze dag staat in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt Lees meer »
Paasgedicht U wist ik aan de overkant, de einder ver voorbij.   Zo nietig bleef ik achter, beangstigd d Lees meer »
Ede Doet waarde cheques  De Ede Doet waarde cheques zijn inmiddels bij u op de deurmat gevallen. Wij zouden graag een Lees meer »
Gratis biologisch bloemenzaad t.b.v. bijen. Het moge duidelijk zijn dat het niet best gaat met onze bestuivers. Bijensterfte stond het afgelopen Lees meer »
Een mooi bericht Het is deze maand 25 jaar geleden dat Barry Evers (nu 29 jaar) een donornier kreeg. Wij zijn heel e Lees meer »
Verhuze van het voetbalveld  Zin dur een poar keeltjes hier in de buurt mit net iets te veul geld en die willen de stroet g Lees meer »
Een medeburger schrijft Een medeburger schrijft Het is alweer even geleden, dat de gemeente EDE-DOET bonnen uit ging delen. U weet wel, zo’n Lees meer »
Amen  Ik heb stil gebeden Heer, heeft U het gehoord? Misschien was het geen echt gebed, want ik b Lees meer »
Lepelkoenen, een Veluws fenomeen Op een stille morgen aan het einde van de winter zou ik haar ontmoeten. Mildred Elfenbein. Ik trof Lees meer »
Het Onderstation Lunteren   Op 20 februari ben ik naar het Westhoffhuis gegaan. De gemeente en ProRail hadden een voorli Lees meer »
SNURKEN IS GEVAARLIJKER DAN JE VERMOEDT Met regelmaat kreeg ik een por in mijn zijde van mijn vrouw, ‘draai je eens om’ zei ze d Lees meer »
Stroomgebouw bij monumentaal station in Lunteren Geen inspraak maar informatie-overdracht! Wij zijn het er met zijn allen over eens dat Lunteren een Lees meer »
VALENTIJNSDAG, 14 FEBRUARI, DE DAG VAN DE LIEFDE Vaak wordt gedacht dat Valentijnsdag een commercieel slimmigheidje van de middenstand is. Maar net z Lees meer »
Gevaarlijke verkeerssituatie In de krant van zaterdag 19 januari jl. las ik de brief van Gerard Sandvoort, die al minstens 10 kee Lees meer »
Beste Lezer Er komen nog steeds reacties binnen op het artikel over het door ProRail te bouwen Onderstation in L Lees meer »
Bespaar geld met een juiste aangifte inkomstenbelasting Het is al een poosje 2019, maar we moeten 2018 nog wel afsluiten. O, nog meer oliebollen? Nee hoor, Lees meer »
Dag vierenveertig Dag vierenveertig Zaterdag 5 januari 2019   Wie dan wel   hesje grijper vuilniszak Lees meer »
gewijzigde situatie op de Julianastraat Sinds verkeerssituatie (rijrichting) op de Julianastraat gewijzigd is doen er zich veel bijna verkee Lees meer »
Rookworstenactie Oekrane 2018 Van 19 november t/m 8 december hebben we weer onze rookworstenactie gehouden voor voedselpakketten v Lees meer »
Maarten Vriens Notaris In mijn eerste column in januari 2018 schreef ik over de herkomst van de naam van de maand januari. Lees meer »
De kerstmarkt staat weer opgesteld De kerstmarkt staat weer opgesteld het vele eten reeds besteld. Het goede doelen park is open. E Lees meer »
Boer zag Abraham Het is niet gebruikelijk dat de Lunterse Krant bij Abrahams en Sara’s op bezoek gaat. In dit Lees meer »
Kerstmarkt "Visje" Zoals jullie hebben kunnen lezen is er weer een gezellige kerstmarkt in Lunteren. Het beloofd weer Lees meer »
Belastingplan 2019 Er wordt een geleidelijke invoering van een tweeschijvenstelsel voorgesteld, met een basistarief van Lees meer »
Het Kastje Elke zaterdag fietsen mijn vrouw en ik via de Molenweg naar de markt in Ede. Net voorbij de Goorste Lees meer »
In Memoriam Jaap van den Heuvel Van de week trof ons ’t droevege bericht dat ’t Eerelid van de Oud Lunterse Dag, Jaap va Lees meer »
Beste minse, We zin ok dit jaor, mit ’t veerteg jaorege jubileum, meraokels tevreeje oover ’t verloop Lees meer »
Oproep! In februari 2007 is Marieke Driessen de Verloskundige Praktijk Lunteren begonnen. In het eerste jaar Lees meer »
IJSTIJD Met de temperaturen van de afgelopen weken, ja, zeg maar maanden, kun je het bijna niet voorstellen, Lees meer »
Hittetips voor thuis • Houd de weersverwachting in de gaten. Volg het lokale weerbericht of kijk op de site van KNMI Lees meer »
Lever uw kleding in voor kwetsbare gezinnen Heeft u kleding en schoenen die u niet meer draagt en wilt u er een goede bestemming aan geven? Leve Lees meer »
LUIERS GEVRAAGD VOOR DE VLUCHTELINGKINDEREN OP LESBOS! De nood is groot onder de vluchtelingen op kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. In de meivakanti Lees meer »
Bijen Op 21 april mocht ik met de kindernevendienst van de Maranathakerk mee naar de kwekerij en imker Hap Lees meer »
LUIERS GEVRAAGD VOOR DE VLUCHTELINGKINDEREN OP LESBOS! De nood is groot onder de vluchtelingen op kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. In de meivakanti Lees meer »
We komen bij u buurten Voelt u zich veilig? Is het schoon bij u in de buurt? heeft u goed contact met uw buren? Is er genoe Lees meer »
Pannenkoeken eten met de k;einkinderen Donderdagmiddag 3-5-2018 gingen wij naar t uilenbos met de kleinkinderen,eerst naar de speeltuin nat Lees meer »
Het gat van de Dorpsstraat, van een andere kant bekeken. De Ten Havegroep heeft plannen ingediend om aan de Dorpsstraat een nieuwe AH winkel te realiseren. V Lees meer »
De politieke carrire van Herko van Beek. De onlangs overleden oud-premier Ruud Lubbers heeft misschien wel aan de wieg gestaan van de politie Lees meer »
Wienter kuiertje in ons eigeste Buurtbosch Al is het knap koud de leste tied, je mot er soms effe uut , al is het merum de hond uut te laote. H Lees meer »
Je wilt er wat bij verdienen.  Dus, werd het een krantenwijk. Dan ook nog eens de Lunterse Krant. Een krant waar wekelijks na Lees meer »
Bevroore autoruuten Beste Daarpsgenooten,   As de veuruutzichten veur de kommende week zoas de minsen die het weete Lees meer »
Lunterse vertaling CD lijst De verkiezinge van de ‘Raod van Ee’ staon veur de deur. Op 21 meert kan jie joe stem uut Lees meer »
Perkje kruising Spoorstraat/Stationsstraat geadopteerd. Eind 2017 hebben de bewoners van de Stationsstraat het initiatief genomen om het perkje op de kruisi Lees meer »
Het gat in de dorpsstraat Tussen Klok en DekaMarkt begint de tijd te dringen wat hier vroeger heeft gestaan vervaagt al tot he Lees meer »
Luntersche Dorsstichting Sinds ruum een jaor is de Luntersche Dorsstichting opgericht. En dan vraog je je eige af waorum dan? Lees meer »
Alles anders, alles hetzelfde - Leven en geloven in Zambia Het nieuwe boek van Hermen en Johanneke Kroesbergen-Kamps is verschenen. Op vrijdag 5 januari is het Lees meer »
Beste minse, daarpsgenoote, Ok naomes mien wief wil ik jullie ‘t allerbeste toewense veur 2018. Deur zoo te beginne, in pl Lees meer »
Een kerstverhaal door Ds. Wim Scheltens Vol verwachting!   Het Kerstfeest heeft heel veel te maken met verwachting. Wat verwachten de k Lees meer »
Sint Sint Vrind: Maanden loop ik te dromen, Lees meer »
Rookworstenactie Oekrane 2017. Half oktober ben ik teruggekomen uit Oekraïne. Samen met een groep van 20 personen hebben we in Lees meer »
Non profit project van de Lunterse Jorien Timmers Jorien: “Ik heb me eigenlijk van kleins af aan al bezig gehouden met milieukwesties. Ik heb me Lees meer »
Tips om dit jaar nog belasting te besparen Het jaar loopt alweer bijna op zijn eind. Dit is het moment om te bekijken of u nog belasting-voorde Lees meer »
Nieuw seizoen, nieuwe kleuren, nieuwe sjaal Heerlijk de herfst, de wind waait door je haren en dan die prachtige kleuren … Kunt u daar oo Lees meer »
Beste inwoner van Lunteren, Denkt u erover om energie te besparen in uw woning? Uw energierekening wordt lager, u woont com Lees meer »
Beste minse, We zin ok dit jaor meraokels tevreeje oover ’t verloope van de Oud Lunterse Dag. ’t Weer Lees meer »
De keuze van de redactie De crisis in de pluimveesector treft ook vele tientallen gezinnen binnen het verspreidingsgebied va Lees meer »
Beste daarpsgenoote, Zoas jullie wel gemaarkt zulle hen is de Julianastraot vanaf de Postweg nie meer om in te rieje, zog Lees meer »
Geheime gelovigen U kent de verhalen misschien wel: Noord Koreanen die hun bijbel elke avond verbergen voor hun kinder Lees meer »
Hulpreis naar Servi Inmiddels is het alweer 3 weken geleden dat we de hulpreis naar Servië hebben gemaakt. Een bijz Lees meer »
Feest van de Geest Ds. W.J.W. Scheltens   We naderen het Pinksterfeest. In de bijbel lezen we, dat de God van I Lees meer »
HELPT U MEE VOOR ROEMENI? Op zaterdag 10 juni organiseren wij een activiteiten dag om geld op te halen voor ons project in Roe Lees meer »
Hulpreis naar Servi Inmiddels is het alweer 3 weken geleden dat we de hulpreis naar Servië hebben gemaakt. Een bijz Lees meer »
Hulpreis naar Servi Inmiddels is het alweer 3 weken geleden dat we de hulpreis naar Servië hebben gemaakt. Een bijz Lees meer »
Een goednieuws brief over ons succesvolle natuurproduct Seepje. Weet u nog dat wij vorig jaar “ Seepje het natuurlijke wasmiddel” bij u introduceerde? Lees meer »
Zelfstandig blijven, ook bij het ouder worden “Mijn vrouw en ik wonen met veel genoegen in het centrum van Lunteren,” vertelt Joop Mor Lees meer »
In memoriam: Arie Jan Willem Adje van Voorthuizen Vorige week is door een noodlottig ongeval Adje van Voorthuizen op 78-jarige leeftijd overleden. Van Lees meer »
Bestuurder, stel uw privvermogen veilig! Bestuursfuncties van verenigingen en stichtingen worden veelal ingevuld door vrijwilligers. Nobele t Lees meer »
Bedankt namens het hulpreisteam, Mirjam Dijs Op deze manier willen wij alvast iedereen bedanken, die mee gedaan heeft aan de schoenendoosactie vo Lees meer »
Een huis kopen: daar komt meer bij kijken “Notaris, ik heb een huis gekocht, kunt u dat even op mijn naam zetten? “ Tuurlijk kan d Lees meer »
Ode aan de kippeveer, Vanitas Vanitatum et omnia Vanitas” dat is wat mijn ouwe Latijn-leraar vroeger zei, en nu snap Lees meer »
Voetvallei Na de storm van effe geleje docht ik noe kan ik er weer op uut. Mit een mooie lucht en al een klein Lees meer »
U bent gewaarschuwd!  Enkele weken geleden werd er bij ons aan de deur gebeld, mijn vrouw deed open. Aan de deur st Lees meer »
Voetvallei Na de storm van effe geleje docht ik noe kan ik er weer op uut. Mit een mooie lucht en al een klein Lees meer »
Zo kan het dus ook! De bereikbaarheid van het Westhoffhuis in Lunteren leverde voor visueel gehandicapten problemen op. Lees meer »
Jubileum Kinderkoor Immanuel Vijf jaar lang zingen in een koor, dat is een hele prestatie hoor! Zingen vinden ze alle negen erg Lees meer »
Aangifte inkomstenbelasting: nuttige tips op een rij De tijd voor de aangifte inkomstenbelasting breekt weer aan. In deze column een aantal onderwerpen w Lees meer »
Zorg 2017: hoe belangrijk kan vrije artsenkeuze zijn Inmiddels heeft iedereen weer een keuze gemaakt voor de zorgverzekering 2017. Tot 1 januari 2017 was Lees meer »
Hengelsportvereniging Lunteren vraagt uw aandacht. Hengelsportvereniging Lunteren is ooit opgericht met het doel om van de Lunterse vissende jeugd de v Lees meer »
Beste minse, daarpsgenoote, Um te beginne wens ik jullie, ok naomes mien wief, al ‘t beste toe veur 2017. ‘t Jaor is Lees meer »
Kom er eens kijken! Ontvangt u ook kerstgroeten via de post? Meteen na Sinterklaas was het al zover. En de eerste via d Lees meer »
Hulp aan de allerarmsten in Jeruzalem! Geef een warme maaltijd(!) door weer de heerlijke oliebollen te kopen (met medewerking van bakkerij Lees meer »
Levenstestament neemt zorgen weg Op het inloopspreekuur van september kwam er een ouder echtpaar Het Westhoffhuis binnengewandeld. Z Lees meer »
Een medeburger schrijft. Mensen heeft u het al vernomen De sint zal 12 november in ons dorp aankomen Dat wordt weer een gez Lees meer »
Kraaienoverlast, accuboosters en rondvliegende drones Kraaienoverlast, accuboosters en rondvliegende drones In de dagelijkse praktijk komen er weleens bi Lees meer »
Een medeburger(es) schrijft Zaterdagmiddag, 10 september, een prachtige dag. Samen met mijn kleindochter heb ik een prachtig to Lees meer »
commissie Actiedagen kerk Laat deze medeburger nu toch een mede-kerklid zijn van de Gereformeerde kerk gelegen aan de Oranjest Lees meer »
Blijven opletten met z\’n allen... en waarschuwen! Zondagavond 31 juli omstreeks 19.00 uur was ik getuigen van een verdachte situatie bij de Bethelkerk Lees meer »
Middelpunt van Nederland. Bin jie al weze kieke op de barug ? Ze hen het Middelpunt gerestereerd ja volges wandelaars ok nog Lees meer »
Tovertafel de Honskamp Wij Martha en Gertine werkzaam in ‘ Honskamp’ willen starten met een super leuke actie! Lees meer »
Natuurspoor in het Luntersche-Buurtbosch. Wie mit een clubje kiendere van 8 tot 12 jaor ons bos in wil um te waandele en ze ok nog wat Lees meer »
Op de bres Staat er wel eens iemand voor u op de bres? Iemand die het voor u opneemt, of u in bescherming neem Lees meer »
Pssstt.kinderen en vaders van Lunteren. Volgende week zondag is het feest, want dan vieren wij moederdag. Wil je jouw moeder een ontbijtje g Lees meer »
De Roemeense familie Gyarfas heeft een groot probleem. Bij Magdi (43), moeder van het gezin Gyarfas, is in 2015 een tumor van 4 x 5 cm. uit haar hoofd verw Lees meer »
Wordt Lunteren in de maling genomen? Maanden geleden was er het gerucht over de komst van een Asielzoekers Centrum op de Goudsberg in Lun Lees meer »
Paasfeest Het Paasfeest beleeft vreugde aan de opstanding van Jezus Christus. Wat is eigenlijk Pasen en wat i Lees meer »
Een nieuwe sjaal ? Na het succes van vorig jaar, staan wij ook nu weer voor u klaar met een KLEURADVIES. Welke sjaal pa Lees meer »
Goedemiddag, Een tijdje terug is er een ‘uitkijktoren’ geopend op de Goudsberg, genaamd Hessenhut. Wa Lees meer »
Vluchtelingen Geschokt vernam ik dat er een (anonieme) petitie is opgezet tegen een AZC in Lunteren. Lunteren; on Lees meer »
Is de Goudsberg nog niet genoeg vernield Een tijdje terug is er een ‘uitkijktoren’ geopend op de Goudsberg, genaamd Hessenhut. Wa Lees meer »
Goeie dag Minse, ‘t Liekt nog mar effe geleeje dat we de Sint in Lunteren hen ingehaold.Mit Pippeling en Dinger Lees meer »
Kerstavond Een verhaal van Henk de Rooy Waarom sta ik hier? Omdat nu eindelijk die stap is gezet, die al enke Lees meer »
Effe met Oma naar de eendjes in het Buurtbosch. Veel Oma,s beleven de rijkdom van kleinkinderen en deels de zorg van het opvoeden van hun grut. Lees meer »
Dikke pluim voor Museum Oud Lunteren Zaterdag 7 november j.l. : vól trots lieten wij onze Amsterdamse vrienden "ons" Lun Lees meer »
De slotaovond van de zeuveendartigste Oud Lunterse Dag Zesentwientig oktober keuwe mit z’n alle effe naopraote oover de ofgeloope Oud Lunterse Dag. Lees meer »
Zeven religies in Lunteren? Zoek de verschillen, heet de rubriek elders in deze weekkrant. Doet u stiekem ook altijd even mee o Lees meer »
Lieve mensen in en rondom Lunteren  Lieve mensen in en rondom Lunteren, twee maanden geleden hebben we d.m.v. spaarpotjes, geld op Lees meer »
Beste daarpsgenoote, Ik weet nie of jullie het ok geleeze hen, mar de hondebelasting zal eindeluk naor beneede gaon en we Lees meer »
Verassend en veelzijdig Malta Wie een bezoek brengt aan Malta is na afloop vaak aangenaam verrast over wat er allemaal te doen is Lees meer »
Vaderdag.   Allereerst wil ik de vaders vragen dit stukje niet te lezen. Alle kinderen moeten het deze k Lees meer »
Een christen als goede buur? Tijdens één van mijn reizen ontmoette ik een voorgangersvrouw met een indrukwekkend le Lees meer »
Beste Minse de Kemissie Oud Lunterse Dag stelt zich veur.     Dit jaor hen we een mooi plaotje laote schiete deur Bert van Willemien en de plaot Lees meer »
Same boodschappe doen in eige daarp As je kiendere weerum komme van de wientersport, is het iezig fijn as ze de boodschappe weer in huus Lees meer »
Beste daarpsgenoote,  Hen jullie dezer daoge ok zo,n brief gehad uut Ee, ik bedoel van de gemeente. Daor kun je o Lees meer »
Een medeburger dicht.........   Lunteren krijgt een nieuwe zaak : Kinderkleding. Mettina en Wendy gaan hem runnen, En dat Lees meer »
Een beetje krap naar ruim!  In augustus stond er in deze krant een artikel over Jenö , Erika , en hun docht Lees meer »
Financile meevallers Het jaar is bijna ten einde. Denkt u erover om nog dit jaar een (belastingvrije) schenking te doen a Lees meer »
Beste minse, Ik was iezeg verrast toen er drie minse van de kemissie van de Oud Lunterse Dag bij mien veur de deu Lees meer »
Het kleine witte duifj Een duivenliefhebber uit Lunteren maakte iets opmerkelijks mee. Deze persoon wilde even naar het do Lees meer »
Sneeuwklokje zonder sneeuw Inmiddels is het half februari, maar sneeuw hebben we nog niet gehad op de Veluwe. Toch zien we op v Lees meer »
Ton Patat U kent dat wel, u leent een boek uit en vervolgens vergeet je het terug te geven of aan wie je het o Lees meer »
Verdwalen in Lunteren Waarom verdwaal ik iedere keer als ik vanuit Ede via Lunteren naar Barneveld wil rijden en vice vers Lees meer »
Wandeling was met begeleiding  Ondergetekende en zijn vrouw lazen in de krant dat er een wandeling was met begeleiding van Lo Lees meer »