Nieuws
Voetbalvereniging Advendo’57 bestaat 70 jaar en dat wordt vrijdag 8 september groots gevierd. Op de thuisbasis, sportpark ‘Allemanskamp’, is er, vanaf 21.00 uur, een jubileumfeest met als speciale gasten de ‘FC De Rebellen’. Zij gaan het opnemen tegen de ‘Advendo’57 Legends’. De aanvang van deze wedstrijd is om 19.00 uur. De toegang tot deze wedstrijd is gratis.
 
Fanatiek maar fair
Bij de ‘Advendo’57 Legends’ zou de naam Eep van de Weerd niet misstaan. De Lunterse Krant sprak deze nestor op een zomerse dag als lid van de onderhoudsploeg. Als lid van een groepje vrijwilligers onderhouden zij het sportpark ‘Allemanskamp’. “Het is leuk en gezellig dit te doen. We zijn met een groepje van zeven vrijwilligers en het is mooi dat het sportpark er elke week weer netjes bij ligt.”
Eep is één van de oudgedienden die zijn sportieve loopbaan in Advendo 1 heeft gehad. Door een neef, Rien Veldhuizen uit Lunteren, kwam hij in contact met de Ederveense vereniging. Tien jaar kwam Eep uit voor het eerste elftal en altijd met plezier.
“Ik was fanatiek, maar fair. Het was een mooie periode. Daarna ben ik bij Advendo gebleven. Het is een mooie en gezellige vereniging. Het is als het ware één grote familie.”
 
In de 70 jaar Advendo’57 wisseleden hoogtepunten met mindere perioden elkaar af. Kampioenschappen op elke niveau worden gevierd. In de Lunterse Krant stonden de afgelopen jaren vele foto’s van (jeugd)kampioenen.
Als één van de grote hoogtepunten noemt Eep de viering van een halve eeuw Advendo’57. “Dat was, voor zover ik het mij herinner, het eerste echte grote feest bij Advendo. En natuurlijk de kampioenschappen!”
 
Kunstgras
Als lid van de onderhoudsploeg hebben ook de velden hun zorg, met name het hoofdveld. Dit bestaat nog uit het echte gras voor de kicksen.
Landelijk is de discussie opgelaaid over het wel of niet spelen op kunstgras. Advendo’57 heeft sinds een aantal jaren ook de beschikking over kunstgrasvelden. Dit was geen overbodige luxe, gezien de lage ligging van het sportpark.
“Een voordeel is wel dat er nu elke zaterdag gespeeld kan worden. We zijn minder afhankelijk van het weer geworden. Maar bij mij blijft, dat je speelt op echt gras! Kunstgras voor de jeugd is ideaal. Ze kunnen er altijd op terecht, maar het hoofdveld moet uit echt gras bestaan”, aldus een stellige Eep.
 
Met de komst van kleinzoon Denny (6 jaar) is voor Eep de cirkel weer rond. “Hij is fanatiek en dat zie ik graag. Zo was ik zelf ook.”