Nieuws
Traditiegetrouw wordt er op de eerste woensdag in juli, dit jaar 5 juli, ’t Eereveensedag gehouden. Deze vindt ook dit jaar plaats in het hart van het dorp. De Schras (tot aan De Zicht), het Markplein en weer terug van weggeweest, de Hoofdweg (tussen Nieuwe weg en Hootsestraat) worden omgetoverd tot een gezellige braderie met voor elk wat wils. Bezoekers zijn welkom vanaf 14.00 uur tot aan de klok van 21.00 uur.
 
Activiteiten kinderen
De nieuwe commissie is voortvarend aan het werk gegaan. Veel inzet en tijd zijn er in de voorbereidende werkzaamheden gestoken. Dit werd beloond met veel respons en positieve reacties en met 60 deelnemers aan een gevarieerde markt.
Veel tijd is gestoken om vooral voor de kinderen een mooi programma te bieden.
Een tip van de sluier: In het marktgebouw word weer de traditionele kinderrommelmarkt georganiseerd(van 14.00-17.00 uur). Ook zal er een springkussen , convoy autobaan aanwezig zijn en kun je laten schminken.
Voor de kinderen, met hun ouders, is er een rit in de enige echte ‘Guppybus’ van Nederland georganiseerd waarbij de kinderen in de bus een pakje drinken, zakje chips en een kleurplaat krijgen.
 
Tijdens ’t Eereveensedag anno 2017 zijn er ook weer diverse prijzen te winnen. Voor jong en oud is het ‘Rad van Fortuin’ met in elk geval ook voor de jeugd diverse leuke prijzen. Daarnaast is er een grote verloting met als hoofdprijs een tablet van het merk Asus en nog vele mooie andere prijzen. Voor de jongeren is er ook dit jaar weer het ‘Kruiwagen’ hangen. Weer een traditie die ook dit jaar wordt gekoesterd.
Voor wie indruk wil maken is er de Rodeostier en hebben we de Bungee Trampoline. Hangende in de elastieken zijn de mooiste sprongen en salto’s te maken. Over indruk maken gesproken …!
Nieuw dit jaar is o.a. de komst van een cartoonist. Met een muzikale toevoeging weet deze, met een paar karakteristieke lijnen, iemand bijzonder treffend te portretteren.
 
Ook sportief Ederveen laat zich zien tijdens ’t Eereveensedag. Damvereniging D.C.E. organiseert het jaarlijkse snel damtoernooi (zie elders deze pagina). De Demonstratie, die vanaf 18:30 zal worden gehouden, zijn er van de turnsters en turners van gymnastiekvereniging Ganoteon.
‘Inhoud Radio Drive-In Show’ zorgt voor de muzikale ondersteuning en praat het één en ander aan elkaar. Aan de inwendige mens is ook gedacht en is er lekker eten te vinden zoals een broodje paling ,een broodje hamburger en nog veel meer. Kortom een gezellige dag voor jong en oud.