Nieuws
Ter gelegenheid van het vijf jarige bestaan van ‘Vereniging Oud Ederveen’, komt er in oktober een jubileumuitgave van het verenigingsboekje ‘op de eiermarkt’. Hierin wordt teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar. Op de jaarlijkse tentoonstelling zal ook aandacht besteed worden aan vijf jaar Oud Ederveen.
Wethouder J. van Weijland zal op vrijdag 23 september om 10.00 uur de tentoonstelling openen. U/jij bent hierbij van harte welkom.
Dit jaar is het thema ‘het beroep van mijn (groot)vader’. Dit geldt natuurlijk ook voor het beroep van (groot)moeder. Er zullen verschillende (oud)Ederveners komen vertellen over het beroep van hun (groot)ouders.
Vereniging_Oud_Ederveen
Door de vele gebruiksvoorwerpen die er te zien zijn, waan je je weer terug in de tijd van toen. Vele beroepen, zoals Ederveen ze vroeger kende, bestaan niet meer; de melkrijder, klompenmaker, olieboer enz. Toch zijn er ook beroepen die we nu nog kennen, zoals de bakker en de slager. Wel is de manier van werken heel erg veranderd.
Tijdens deze tentoonstelling zijn er ook vele foto’s te zien en we hebben dia’s en films. Het dus zeker de moeite waard om naar de tentoonstelling in het marktgebouw te komen.
Graag tot ziens in het Marktgebouw op vrijdag 23 september van 10.00 tot 20.00 uur of zaterdag 24 september van 0.00 tot 15.00 uur. De koffie staat klaar en de toegang is gratis.