Nieuws
Vorig jaar startte Lunteraan Pieter van Manen op zijn kwekerij in Ederveen met de verkoop van de ‘Happy Bee Plant’. Dit zijn planten die speciaal gekweekt zijn voor bijen (let wel: geen wespen) en vlinders.
Pieter benadrukt dat de planten bij hem op de kwekerij zonder bestrijdingsmiddelen en bij-vriendelijk worden gekweekt. ‘Happy Bee Plant’ is als het ware een keurmerk dat Pieter van Manen voor deze wijze van kweken heeft ontwikkeld. Inmiddels zijn er een aantal kwekerijen in Nederland die zijn wijze van werken hebben opgepakt. De ‘Happy Bee Plant’ is bezig aan een opmars door het land.
 
In Ederveen, aan de Schras 85 (na de S-bocht voorbij de velden van Advendo) is de kwekerij van Pieter van Manen. Daar worden de ‘Happy Bee’ planten gekweekt..
“Deze planten worden speciaal voor particulieren gekweekt. Het zijn vaste planten die in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Daarbij moet je denken aan heesters, struiken en kleine boompjes.”
Pieter benadrukt dat de planten op zijn kwekerij aan de Schras zonder bestrijdingsmiddelen werkt. “Hierop wordt de ‘Happy Bee’ plant speciaal geselecteerd”.
 
Momenteel wordt de kwekerij verbouwd. “Maar”, geeft Pieter aan: “Tijdens deze verbouwing gaat de verkoop gewoon door. Het kan er aan de voorzijde wat kaal uitzien, maar achter heb ik ook nog een heel veld met diverse soorten planten.”
U wordt door Pieter uitgenodigd om eens bij hem aan te komen en zich te laten informeren over de ‘Happy Bee Plant’.