Nieuws
De Veenderij’ in Ederveen viert op 9 december haar tienjarig bestaan met een open huis. Het biedt in het hart van het dorp vijftien seniorenappartementen op de begane grond met zorg en diensten aan huis.
Veenderij_in_Ederveen_bestaat_10_jaar 
‘De Veenderij’- was in 2007 haar tijd vooruit met volledig rolstoeltoegankelijke huurappartementen voor senioren (aanboden door ‘Woonstede’) met zorg en dienstverlening aan huis (aangeboden door ‘Opella’). Ouderen blijven graag zelfstandig wonen. Eventueel benodigde zorg en dienstverlening worden persoonlijk en op maat afgestemd door de wijkverpleegkundige.
Henk van Dijk, bewoner van het eerste uur: “Je wilt niets liever dan in je eigen dorp blijven wonen, waar je je kennissen en vrienden hebt. Ik kook mijn eigen maaltijden en haal mijn boodschappen in het dorp. Ik huur mijn woning in de Veenderij met huurtoeslag en de zorg is uitstekend. Toen ik na een operatie tijdelijk meer zorg nodig had, was dat snel geregeld.”
 
Ontmoeting en activiteiten
Het thuiszorgteam van ‘Opella’ werkt vanuit ‘De Veenderij’ in het gebouw en in heel Ederveen. Een gezamenlijke huiskamer biedt bewoners die daar behoefte aan hebben ruimte voor ontmoeting, bijvoorbeeld in de vorm van een maaltijd.
Senioren die in of buiten ‘De Veenderij’ zelfstandig wonen kunnen voor dagbesteding gebruik maken van de begeleiding groep in ‘De Veenderij’. Van gespreksgroepen tot geheugentraining en creatieve bezigheden tot bewegen voor ouderen.
 
Open huis
Belangstellenden kunnen (opnieuw) kennis maken met ‘De Veenderij’ tijdens het open huis op zaterdag 9 december, van 15.00 tot 17.00 uur, aan de Veldjesgraaf 47 in Ederveen. De eerste 75 bezoekers ontvangen een leuke goodiebag, mogelijk gemaakt door ‘Opella’ en supermarkt ‘Plus’.