Nieuws
VPCO ‘De Viermaster’ vierde donderdag 27 oktober haar 10-jarig bestaan met de leerkrachten van haar scholen. Met medewerking van zangeres en dirigente Rineke de Wit werd deze avond op muzikale wijze ingevuld. 
VPCO_De_Viermaster_viert_10_jarig_bestaan 
‘Music at Work’ zo werd de avond aangekondigd door presentator Jos van Barneveld, die in het dagelijks leven intern begeleider (IB) en leerkracht op ‘De Borgwal’ te Renswoude is. Alle zeven scholen van ‘De Viermaster’ was gevraagd om een muzikale bijdrage te leveren aan deze avond. Deze optredens werden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit Ineke Bos (dirigente), Netty Jonker (leerkracht/IB-er) en Erwin Veldhuizen (voorzitter van harmonievereniging Ons Genoegen te Renswoude).
Er werd gestreden om de ‘Music-at-Work’ award en de schoolteams werden beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit en creativiteit.
 
Op geheel eigen wijze gaven de zeven scholen invulling aan hun muzikale bijdrage. De ene school zong vol enthousiasme een lied, de andere school besloot toch maar niet te zingen en iets ritmisch ten gehore te brengen. Twee scholen lieten middels een film een indruk achter van hun school waarin de kinderen ook een rol konden spelen.
Enkele leerkrachten meenden dat de directeur-bestuurder, Henk Jonker niet kon achterblijven en ook zijn zangtalent maar eens ten gehore moest brengen. “Ik moest het podium op, dus dan maar met een gouwe ouwe van John Denver”, aldus Henk Jonker. Deze rol vervulde de directeur-bestuurder met verve.
 
De ‘Music at Work’ award is gewonnen door het team van ‘De Borgwal’ uit Renswoude. Zij traden op als shanty koor onder de titel ‘Aan lager (borg)wal’.
Bij de uitgang was er voor alle leerkrachten een jubileumpresentje. De Viermaster kijkt terug op een feestelijk jubileumjaar. Met recht kan er geconstateerd worden dat er volop muziek in De Viermaster zit.