Nieuws
Vijftien jaar geleden wilde de VBW Ederveen (Vakantie Bijbel Week) iets leuks en iets nieuws gaan doen voor de jeugd tussen 12 en 20 jaar. Met drie jeugdigen uit de doelgroep is een gesprek aangegaan en iedereen vond een (beach)volleybaltoernooi wel heel erg leuk.
Er werd gedacht aan één veldje, maar binnen een week hadden zich er al 20 teams opgegeven. De betekende dat er eigenlijk niet één maar drie velden nodig zouden zijn.
 
Bij beachvolleybal is zand van essentieel belang. Dus werd er rondgekeken en kwam men uit bij de gebroeders Mart en Gijs Hardeman, die aangaven dat het moest lukken.
Vanaf het begin is het VBW Beachvolleybaltoernooi een enorm succes geweest. Gezellig en sportief werd er om de hoogste Ederveense eer gestreden! De jeugd t/m 15 jaar speelden met de damesteams in een competitie: de liefhebbers. De andere teams komen uit in de Champions League.
 
Jaarlijks heeft de VBW een goed doel en ook bij het VBW beachvolleybal wordt er gecollecteerd op originele wijze (in 2017 waren Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan het collecteren).
In alle edities was er een abonnement op droog en zonnig weer. Eén keer heeft het tijdens het toernooi zwaar geregend, maar het kon worden uitgespeeld!
 
De samenwerking tussen alle medewerkers is zonder meer uniek te noemen. Het kan dus blijkbaar nog: je begint met z'n allen iets nieuws en 15 jaar later blijkt dat je nog steeds met dezelfde op- en afbouwkrachten, dezelfde scheidsrechters en dezelfde organisatie (stuurgroep) werkt. Dat dit in Ederveen gebeurt, is geen toeval, het is de kracht van een dorp!
 
 
De helpers van het 1e uur.
Op- en afbouw: Mart, Gijs en Dirk Hardeman. Jaap en Kees Nijburg. Jan van Brummelen, Harry van de Craats (putdeksels), Bouwbedrijf Habé(licht)
Organisatie: Frieda van Brummelen, Erwin Willemsen en Jan van de Glind
Scheidsrechters: Jan de Koning, Eduard Speelziek, Henny Hendriksen en Elbert van de Lagemaat
Overig: Ans Nijburg (catering en boekentafel), Henriette Willemsen (fotografie) en Henk de Rooy/Lunterse Krant