Nieuws

Tien jaar geleden begon het in een varkensschuur. Deze was met liefde door Ina van de Vendel en Mary Nap opgeknapt. Anno 2008 is het tijd voor de verhuizing van Pinokkio. Negen jaar geleden werd begonnen met een idee voor een tweede hands kinderkledingwinkel met 25 inbrengers.
Vanaf het begin liep het storm bij Pinokkio. In de loop van de jaren is de winkel een aantal keren uitgebreid en groeide de groep inbrengers van 25 naar 400.

Onlangs is er in de zomervakantie weer druk gebouwd en geschilderd om alles voor de opening op 1 september klaar te hebben, want na negen jaar is de tijd gekomen om te verhuizen, maar het is een kleine verhuizing. Pinokkio blijft gevestigd aan de Meikade, maar op nummer 57 (hoek Meikade/ Nieuweweg). Behalve een nieuwe, mooie winkel zijn er nog meer veranderingen. Zo zijn de openingstijden ruimer geworden. Mary Nap neemt afscheid en geeft het stokje over aan Maaike Fokker.
De formule blijft hetzelfde. Inbrengers krijgen 60% van de prijs van het verkochte artikel en de kleding en spullen die overblijven gaan naar de Roemeense plaatsen Cserefalva en Sinmartin (via de Gereformeerde kerk Lunteren) en Lunca Mures (via de Maranathakerk Lunteren).

Het assortiment van Pinokkio omvat naast alle merken kinderkleding (tot maat 188) en positiekleding ook speelgoed, boxen, fietszitjes en autozitjes, bedjes, enz.. Van de grotere artikelen worden foto’s opgehangen in de winkelruimte.
De kracht van Pinokkio is de ongedwongen en gezellige sfeer.
Veel klanten komen soms wel één tot anderhalf uur lekker ‘neuzen’. Vooral als er meerdere kinderen zijn, is die tijd wel nodig. Door het grote assortiment kan er naar hartelust worden gecombineerd.
Elk seizoen wijzigt ook de website www.pinokkio2dehands.nl met foto’s van leuke kleding die binnen is gebracht.

Om te vieren dat er een nieuwe winkel is, wordt er van maandag 1 september tot en met donderdag 4 september een feestweek gehouden. Alle dagen is er koffie, thee en drinken voor de kinderen.
Op woensdagmiddag organiseert Pinokkio een kinderfeestje met diverse spelletjes en schminken voor de kinderen.

De openingstijden in de eerste week zijn: maandag tot en met donderdag van 09.00-11.30 uur en woensdag van 13.00-21.00. Daarna worden de tijden: maandag tot en met donderdag van 09.00-11.30 uur, woensdagavond van 19.00-21.00 uur en op zaterdag van 09.00-12.00 uur.