Nieuws
Op zaterdag 24 september leidt dirigente Sandra van Luijtelaar het play-in orkest Sw!ng-!nn-2016 in sporthal/dorpshuis Marktzicht Ederveen. Na vijf Drentse edities wordt de zesde editie van deze play-in lichte muziek voor harmonie, fanfare en brassband, voor het eerst in Gelderland gehouden. Het eendags-orkest kent een hafabra-samenstelling mét een combo, en wordt samengesteld uit amateurmuzikanten vanaf B-niveau die geïnteresseerd zijn in lichte muziek. Er is plaats voor 60 tot 80 deelnemers.
Sandra_van_Luijtelaar 
Samen repeteren op muziek van Maino Remmers en Joan Reinders
Voorgaande jaren leidden bekende dirigent-componisten het Sw!ng!nn-orkest geleid, zoals Peter Kleine Schaars, Jan Wessels en Joan Reinders. Laatstgenoemde componeerde in 2014 het driedelig werk Symfonie voor het Landschap, in opdracht van Stichting Drents Landschap, toen de Sw!ng-!nn plaats vond in het Drentse Orvelte. De amateurmusici die deelnemen aan de Gelderse Sw!ng-!nn, zullen met deze unieke compositie aan de slag gaan. Ook het werk Just a Jazz Thing van Maino Remmers komt op de lessenaar. Beide heren waren leermeesters van Van Luijtelaar, die op dit moment o.a. actief is als dirigente van het fanfareorkest van muziekvereniging Irene Ederveen. Jeannet Boverhof van Buro Reprise (Beilen), organiseert de Sw!ng-!nn jaarlijks en verheugt zich op een succesvolle editie onder leiding van Van Luijtelaar: “Sandra heeft zich gespecialiseerd in de lichte muziek, dus ik heb er veel vertrouwen in dat het op 24 september een swingende zaterdag wordt in Ederveen”. Muziekvereniging Irene Ederveen is gastheer van de Sw!ng-!nn 2016. Aan het eind van de middag wordt de Sw!ng-!nn afgesloten met een gratis toegankelijke publiekspresentatie.
 
Inschrijven via website
De inschrijving voor deelname aan de Sw!ng-!nn 2016 op 24 september is geopend en verloopt via www.swinginn.info De bladmuziek van beide werken wordt vóóraf digitaal verspreid aan de deelnemende amateurmuzikanten.
 
Sandra van Luijtelaar dirigeert Sw!ng-!nn 2016 in Ederveen
Foto door R. Kühn
 
Voor meer info:
Buro Reprise
06-12787086