Nieuws
 Oudejaarsdag houdt LVE (Loopvereniging Ederveen) de jaarlijkse oliebollenloop. Het goede doel waar dit jaar voor gelopen wordt is: Het Duchenne Parent Project. Leden van LVE hebben gezonde spieren en kunnen hardlopen en wandelen, maar als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. Kleine kinderen met Duchenne vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Als het lopen niet meer gaat worden ze afhankelijk van een rolstoel (meestal rond 10-12 jaar). Wanneer de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden is beademing nodig (meestal rond 20 jaar). Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is.
Het Duchenne Parent Project heeft als doel: versnellen van het onderzoek naar een genezing of behandeling voor deze ongeneeslijke ziekte en het verbeteren van de medische zorg en kwaliteit van leven. Inspannen voor goed doel Donderdag 31 december, om 11.00 uur gaat LVE zich inspannen voor dit goede doel. De start is vanaf Sporthal de Zicht, Marktplein 10 in Ederveen.
Hardlopen: 5 en 10 km. Wandelen: 5 km. Na afloop is er de deelnemers koffie of thee aan met oliebollen! Deelname: € 5,00 (100% gaat naar Duchenne Parent Project)
Duchenne Parent Project Ben je niet in de gelegenheid mee te doen? Je kunt ook het Duchenne Parent Project steunen door je oude mobieltje in te leveren. Dit kan bij de leden van de LVE. Voor meer informatie: Frans van Heerdt , lvederveen@gmail.com, of tel. 0318 – 57 17 39.