Nieuws
 Zaterdag 17 september was het weer zover, de jaarlijkse wedstrijd voor de brandweersenioren uit de regio. Dit jaar was de organisatie in handen van Brandweer Elst (Utrecht).
Er deden negen teams uit de regio mee. In Ederveen is er al weken druk geoefend bij de brandweerkazerne, de actieve brandweer stelt hier graag ruimte en materiaal voor beschikbaar. De wedstrijd voorwaarden werden nog eens goed doorgenomen. Er wordt nog op de manier van vroeger gespeeld met een Lage Druk Afleg systeem.
De mannen hebben, zoals altijd bij de brandweer, ieder hun vaste taak en worden daar dan ook door een zeer deskundige jury op beoordeeld. Fanatiek zijn ze, deze mannen, die minimaal 55 jaar zijn maar de meeste zijn de 65 jaar al enige tijd gepasseerd.
Zaterdag om 08.30 was de Ederveense ploeg aanwezig in Elst en om 0.30 uur waren ze als 3e team aan de beurt. De ploeg van Renswoude had als tweede gespeeld en kon nu toe kijken hoe de ‘buren’ het zouden doen. Er heerste een gezonde rivaliteit tussen beide dorpen.
Na de melding ‘brand’ werd de ploeg per antieke brandweerauto naar het object gebracht. Aangekomen bij een buxuskwekerij van waar de brand was gemeld. Deze werd er eerst verkend waarna de spuitgasten konden worden ingezet. Bij de eigenaar werd nagevraagd of er nog personen binnen zijn en wat er nog meer kan worden aangetroffen.
In het pand bleek ook een kelder te zijn waar een filmploeg aan het werk was.
Hier bleek een heuse zeemeermin in mee te spelen die met badkuip en al moest worden gered. Het was nog even de vraag of er nu een ambulance of een dierenarts moest worden geroepen, dan maar beiden!!!
Om 16.00 uur verzamelde zich alle ploegen in afwachting van de uitslag. Niemand wil als laatste eindigen. Ederveen eindigde op een zevende plaats waarbij nog wel mag worden vermeld dat de score hoger was dan die van Renswoude wat een licht gejuich bij Ederveen ontlokte. de overige scores lagen overigens ook erg dicht bij elkaar. Brandweer Loosdrecht was dit jaar de winnaar en er wordt al uitgekeken naar de wedstrijd van volgend jaar aan de Loosdrechtse plassen.
Seniorenbrandweer_Ederveen_op_zevende_plaats
Groepsfoto met de geredde ‘zeemeermin’ in hun midden:
Jan de Koning, Bert Berkhof, Jan Donkelaar, Jan Schimmel, Kees Willemsen, Ceel Hendriksen, Gert de Rooij, Wim van de Meent, Jan Schoonhoven.