Nieuws
Rietdekkers bedrijf De Rietdekker uit Ederveen is de winnaar van de verkiezing van het Rietgedekt Pand van het jaar 2015. Deze verkieizng wordt jaarlijks door de Vakfederatie Rietdekkers georganiseerd. Bezoekers van de Rietdekkersbeurs konden hun stem op hun favoriete project uitbrengen, de winnaar werd op 12 maart 2016, tijdens de ALV van de Vakfederatie Rietdekkers, bekendgemaakt.
 
Het winnende rietdekker bedrijf, De Rietdekker bv uit Ederveen, was in de afgelopen jaren ook al drie keer eerder in de prijzen gevallen met deze verkiezing . Directeur Henk-Jan richtte het rietdekker bedrijf zo’n 15 jaar geleden op na jarenlange ervaring te hebben opgedaan in het rietdekkersbedrijf van zijn vader. Momenteel is het bedrijf met 10 ervaren enthousiaste rietdekkers actief op de markt.
“Wij voeren doorgaans de meer bijzondere projecten uit, die laten zien dat riet niet alleen een traditioneel dakbedekkingsmateriaal is, maar ook heel mooi past in moderne ontwerpen,” vertelt hij. “Wij hechten grote waarde aan het persoonlijk contact met de opdrachtgever en de architect, om op deze manier al vanaf een vroeg stadium te kunnen adviseren over de toepassing van riet. De prijswinnende woning in de achterhoek is hier een fraai voorbeeld van.”
 
Bijzonder ontwerp
Het pand van het jaar is ruim en esthetisch fraai opgezet. Met name de gevel heeft in de vormgeving wel iets van een kerk. Het ontwerp voorziet in de toepassing van verschillende bouwmaterialen: het rieten dak, dat overloopt in rieten gevels,
Henk- Jan : “Wij willen ervoor zorgen dat de gebouweigenaar jarenlang een probleemloos dak heeft. Wij steken relatief veel tijd in de voorbereiding, dat scheelt veel tijd tijdens de uitvoering en levert ook een betere kwaliteit op. Daarvoor was het bij dit project heel belangrijk om op een goede manier met de diverse betrokken bouwpartijen samen te werken. In de eerste plaats met de architect, De details moeten vooraf worden doorgesproken. Wij adviseren hierin. Een ontwerp kan soms, juist door onderdelen ervan weg te laten, mooier worden.” De Rietdekker is gespecialiseerd in het maken van rieten daken , renovatie en reparatie en onderhoud .i.v.m. .uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een leerling en/ of ervaren Rietdekker ,Rietdekkers bedrijf De Rietdekker bied een werkplek met een geweldig uitzicht ! www.derietdekker.nl info@derietdekker.nl