Nieuws
Sinds november is het SodaStream-assortiment verkrijgbaar bij PLUS van Rinsum. De ‘Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland’ is daarmee de allereerste supermarkt van Nederland die de bruiswatertoestellen, herbruikbare flessen en diverse smaken van SodaStream zal aanbieden.
PLUS_van_Rinsum 
Nieuwe stap in SodaStream-Revolutie
PLUS staat voor Goed Eten. En dat betekent ook goed drinken. Voldoende drinken is belangrijk voor een goede gezondheid. Variatie helpt daarbij. Met SodaStream worden consumenten aangemoedigd meer kraanwater te drinken. Onderzoek heeft aangetoond dat een SodaStream-gebruiker gemiddeld drie glazen water per dag meer drinkt. Met een bruiswatertoestel maak je van kraanwater in enkele seconden bruisend water en kan je naar wens een smaakje toevoegen om dit tot frisdrank om te toveren. SodaStream is in Nederland nu voor het eerst in een landelijke supermarktketen te verkrijgen. Het bruiswatermerk wil de omschakeling naar kraanwater versnellen en het afval van plastic wegwerpflessen terugdringen. Een gezin met een SodaStream-toestel bespaart gemiddeld 2.800 petflessen.
 
Nederland klaar voor gedragsverandering
Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux: “We willen een gedragsverandering bij de consument tot stand brengen, zodat die overstapt op de herbruikbare oplossing in plaats van de wegwerpfles. Het feit dat de Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland nu met ons in zee gaat, bevestigt dat de retail erin gelooft dat de consument hier aan toe is. De revolutie in de water- en frisdrankindustrie is nu pas écht gestart.”
 
Anton van Rinsum, van Rinsum PLUS Supermarkt: “Wij maken het onze klanten graag makkelijk en omarmen duurzame initiatieven. Ik ben er dan ook trots op het SodaStream-assortiment te gaan verkopen. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor bruiswater en frisdrank in plastic wegwerpflessen. En bovendien scheelt het een hoop gesjouw. Dat is wel zo prettig!”
 
Over SodaStream
SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Met een SodaStream-toestel zijn plastic flessen overbodig. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 45 landen. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Blokker, MediaMarkt, BCC, bol.com, Coolblue, SodaStreamStore.nl en nu ook PLUS.