Nieuws

Als afsluiting van het maandthema ‘kleding’ organiseerde De Wiebelwagen onlangs een modeshow voor alle kinderen van het kinderdagverblijf.
De Wiebelwagen werkt met het voorschoolse programma ‘Piramide’. Hierin worden maandthema’s behandeld en afgelopen maand was dit het thema ‘kleding’.

Over_de_rode_loper_bij_De_Wiebelwagen
Vier weken lang werd er met de kinderen over kleding gepraat, werd een enorme doos tot wasmachine omgebouwd, kwam er een waslijn, een strijkplank met strijkbout en konden de kinderen spelenderwijs helpen met de was doen. Ook werden er jassen geknutseld van papier en mochten de kinderen poppen zelf proberen aan en uit te kleden. Als afsluiting van het thema vond de modeshow plaats.

's Ochtends werden de kinderen in hun mooiste kleren naar De Wiebelwagen gebracht. Meisjes in mooie prinsessenjurken, jongetjes als stoere piraat of clowntje. Een mooie blazer met stoere gympen, of roze elfenvleugeltjes, de kinderen hadden duidelijk een goed gevoel voor mode.
Rond 10:30 uur werd de rode loper klaargelegd door de juffen. Links en rechts mochten de kinderen plaatsnemen. Er was muziek en door een microfoon werden de kinderen om de beurt door de juffen aangekondigd.
Vol trots lieten de kinderen aan de andere kinderen zien wat voor mooie kleren ze aan hadden. Sommige kinderen vonden het wel een beetje spannend, maar zij durfden dan wel samen met één van de juffen over de catwalk te gaan. Ieder kind kreeg natuurlijk een enorm applaus!